REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į posėdį susirinkę rajono Ekstremalių situacijų valdymo centro nariai sprendė, kaip su galimomis žiemos išdaigomis bus kovojama šventiniu laikotarpiu ir po jo.

REKLAMA
REKLAMA

Ekstremalių situacijų valdymo centro nariai pripažino – didžiausia problema šiomis dienomis yra sniegas. Dėl užpustytų kelių buvo problemų moksleiviams pasiekti mokyklas, tad gruodžio 17-ąją į mokyklas neatvyko per 1330 kaimo moksleivių.

REKLAMA

Blogiausia situacija buvo Šiaulėnuose, Sidabrave, Puipiuose. Pastebėta: sniegas labai blogai valomas Šeduvos seniūnijoje.

Radviliškio kelių tarnybos vadovas K. Urbelis patikino, jog rajone keliai pravažiuojami buvo jau antradienio popietę, o iki švenčių jie bus praplatinti, sniegas nubrauktas labiau į kraštus.

Ugniagesiai iškėlė problemą, kad jų mašinos gali privažiuoti ne prie visų hidrantų, o tai apsunkina darbą kilus gaisrui, gaištamas brangus laikas, kol nuvykstama iki artimiausio vandens telkinio.

REKLAMA
REKLAMA

Apie privažiavimo problemą kalbėjo ir UAB „Radviliškio vanduo“ vadovas J. Jučas. Pasak jo, vandens tiekėjai galimoms avarijoms yra pasirengę – suformuotos avarinės tarnybos, paruošti generatoriai, kompresoriai, tačiau atokesnėje vietoje kilus avarijai, esą sunku būtų ją pasiekti.

„Tragedija yra nuotekų išsiurbimas iš duobių. Į sodus neįmanoma privažiuoti. Jau dabar atsiliekame 40 užsakymų. Iki nuotekų valyklos Žironų kaime neprivažiuoja darbininkai“, – dėstė problemas J. Jučas.

UAB „Radviliškio šiluma“ direktorius P. Mickaitis patikino: kuro šilumos tiekėjai turi prikaupę pakankamai. Radviliškio katilinėje jo pakaktų dviem mėnesiams ir tuo atveju, jei atsargos nebūtų papildomos. Panašiai yra ir kitose katilinėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie švenčių dienomis suformuotas avarines ir budėtojų brigadas informavo ir kitos atsakingos tarnybos – policija, geležinkelininkai.

Radviliškio miesto seniūnijos seniūnas L. Grigaliūnas pabrėžė, jog šiemet seniūnijoje jau nebedirba viešųjų darbų darbininkai, todėl gali iškilti problemų dėl sniego valymo mieste. Anot seniūno, sniegą valys ne tik jų valytojos, bet ir už pašalpas talkinantys radviliškiečiai.

Laima AGANAUSKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų