REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas, atėmęs Viktoro Uspaskicho ir Vitalijos Vonžutaitės teisinį imunitetą, panaikino ir Vytauto Gapšio neliečiamybę. 

Seimas, atėmęs Viktoro Uspaskicho ir Vitalijos Vonžutaitės teisinį imunitetą, panaikino ir Vytauto Gapšio neliečiamybę. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

(Papildyta 18:00 val.) V. Gapšys iš karto po Seimo sprendimo atimti jo teisinę neliečiamybę tvirtino, kad šiandien ne vienas Seimo narys prie jo buvo priėjęs ir patapšnojęs per petį. Pasak jo, šie Seimo nariai jam tvirtino, kad viską supranta ir balsuotų kitaip, tačiau negali.

REKLAMA

(Papildyta 17:55 val.) Prieš balsavimą dar kartą buvo prašyta balsuoti slaptai, tačiau dar kartą toks pasiūlymas buvo atmestas.

Po V. Uspaskicho ir V. Vonžutaitės Seimas atėme ir V. Gapšio teisinę neliečiamybę. Už V. Gapšio teisinio imuniteto atėmimą balsavo 82 Seimo nariai, prieš balsavo 35 Seimo nariai, susilaikė – 7. 

***

Kęstutis Daukšys sakė, kad lakštingalos gieda užsimerkusios, bet šiandien jis suprato, kad dsr ir ausis užsikimšusios.

REKLAMA
REKLAMA

“V. Gapšio niekas nekaltina, jo niekas nesvarstė EP ir kalbame apie jį, jis doras ir padorus žmogus. Vienas dalykas sako, kad ši byla yra politinė, po savaitės pažiūrėsime, kiek jūsų čia sėdės. Sėdite čia, nes jums liepė čia sėdėti. Patys sakėte, kad jei valdžia leis – išeisiu”, - į kolegų sąžinę apeliavo darbietis.

„Pasinaudosiu teise pasisakyti iš tribūnos, kai kur pasikartosiu, kai kur pridėsiu papildomus argumentus, prašau išklausyti. Noriu pradėti nuo istorijos pradžios. Kad būtų aiškiau, turėsiu kalbėti ne tik apie politines, bet ir teisines detales“, – perspėjo jis. Anot politiko, nė ant vienos bylos antspaudo, kad ji yra politinė, nebus, juk tas politiškumas matomas iš teisinių aplinkybių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis stebėjosi, kad viskas prasidėjo nuo Valstybės saugumo departamento (VSD) pažymos, nors joje V. Gapšys net nebuvo kaltinamas. Taip pat jis akcentavo, kad VSD dominuoja visose finansinės bylos etapuose, nors tai nėra VSD sritis.

„Per visą bylą VSD vaidmuo neišnyko, kratos VSD pareigūnų, septintą ryto už būstinės durų stovėjo VSD pareigūnai, nors pagal funkcijas jiems tai nepriklausė. Dar daugiau galite pamatyti, jei atsiversite dokumentus“, – ragino jis.

Jis teigė, kad pavarčius baudžiamosios bylos medžiagą, matosi, kad jam kaltinimai buvo pareikšti vėliau. V. Gapšys piktinosi, kad jo pokalbių buvo klausomasi ne tik tada, kai jis dar buvo liudytoju byloje, bet dar ir prieš tai.

REKLAMA

„Privalau paminėti, kokia situacija buvo DP. Pirmininkas buvo išvykęs ir reikėjo, kad kas pavaduotų ir minimaliai organizuotų veiklą. Kalbėjome telefonais, galbūt tu galėtum būti tas, kuris pavaduos. Turbūt to reikėjo labiausiai prokurorams girdėti iš mano pokalbių. Kitokios medžiagos nėra“, – pasakojo Seimo narys.

V. Gapšys teigė norintis kuo greičiau išsivaduoti iš politinės bylos pančių, todėl prašė nenaikinti jo neliečiamybės ir palaukti, kol jo byla bus išskirta, kad jis galėtų dorai ją apginti teisme.

Buvęs teisingumo ministras Remigijus Šimašius pabrėžė, kad V. Gapšio kalba išsiskyrė iš kitų prieš tai kalbėjusių kaltinamųjų, jo manymu, ji buvo teisiškai tiksli ir taikli, todėl politikas linkėjo neprarasti iškalbos teisme.

REKLAMA

Dangutė Mikutienė piktinosi, kad Seimo nariai nedėmesingai klausė jos bendrapartiečių ginamųjų kalbų ir neturėjo kantrybės išklausyti argumentų.

„Vienas nosį krapšto, kitas telefonu kalba, trečias vaikšto. Jums, kaip gaisrininkų arkliams, uždengtos akys iš šono, kad nepasibaidytumėte ir balsuotumėte, kaip partija sako. Nesakykite paskui, kai bus visi taškai sudėlioti ir mes įrodysime savo teisybę, nesakykite, kad balsavote taip, nes nebuvote įsigilinę“, – sakė ji.

 Taip pat skaitykite:

Seimas atėmė ir apsiverkusios V. Vonžutaitės imunitetą

E. Gentvilas: už paramą balsavime dėl neliečiamybės „darbiečiai“ siūlė griauti dabartinę koaliciją

Politologas V. Dumbliauskas: socialdemokratai parodė, kad Darbo partija jiems nereikalinga

Prezidentė: Seimas apgynė savo ir visos Lietuvos garbę ir orumą  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų