• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Metų sandūroje Balsas.lt kalbino žinomus Lietuvos žmones, kurių paprašė apibendrinti praeinančius 2012-sius ir pasidalyti ateinančių 2013-ųjų lūkesčiais.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus evangelikų reformatų parapijos klebonas Tomas Šernas:

„Praeinantys 2012 metai buvo neramūs. Tiek man asmeniškai, tiek mūsų bendruomenei. Ypač žmones sukrėtė rinkimai į Seimą. Bendras vaizdas tikrai buvo nekoks, tačiau metai baigiasi, todėl reikia žvelgti į priekį. Geriausiu 2012 m. atsiminimu liks mūsų sportininkės Rūtos Meilutytės pergalė Londono olimpiadoje.

REKLAMA

Pikta, kai žmonės eina pro šalį ir slapčia po kaimynų balkonais meta savo šiukšles. Toks pavyzdys, greičiausia, puikiai iliustruoja 2012-siais vyravusias nuotaikas. Apmaudu, kad patys aktyviausi žmonės išvyksta. Lietuva atsilieka nuo daugelio valstybių, o emigracija tik didina šią prarają. Maža to, bendras Lietuvos elito lygis primena blogai pašildyto maisto įspūdį.

Suprantama, kad praėjus 50 metų viskas pasikeis. Tada pradėsime tausoti savo bendruomenę, šeimą, sveikatą. Lietuva yra tarsi po karo. Dar neišmokome teisingai gyventi. Mūsų šalyje sprendimai priimami gana keistomis aplinkybėmis. Žmonės nemoka diskutuoti, jie susipyksta iš karto.

REKLAMA
REKLAMA

Atgavę nepriklausomybę nespėjome pagyventi savo valstybėje, įtvirtinti tik mums, lietuviams, būdingų vertybių ir tradicijų. Lietuva iš karto įstojo į Europos Sąjungą. Todėl tam tikrų žmonių galvose išliko „kolūkiečio“ mentalitetas. Tokiems žmonėms įprasta skųstis, tačiau jie nieko nedaro patys.“

- Ko žmonėms palinkėtumėte atėjusių švenčių proga? - Balsas.lt paklausė T. Šerno.

- Artėjančias šventes svarbu sutikti krikščioniškai. Turime nuvalyti visas pusnis, išlyginti gyvenimo daubas. Visuomenė švenčia kaip gali ir kaip moka. Ji sulipdyta iš skirtingų individų, todėl pasitaiko visko. Svarbiausia, kad šventes sutiktume jaukiai ir ramiai.

- Kokių tikitės 2013 metų?

- Labai tikiuosi šviesesnių 2013-ųjų, lietuviams labai trūksta šviesos. Tada pradėtume tikėti savimi, politiniais lyderiais, ministrų kabinetu. Svarbiausia, kad per dažnai nesikeistų žaidimo taisyklės prie kurių taip sunkiai priprantama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų