REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėjant ilgajam kalėdiniam savaitgaliui, ne vienas užbėga naujiems metams už akių ir suskaičiuoja ateinančius laisvadienius. 2013 metais bus laiko ir pailsėti, ir pakeliauti.

REKLAMA
REKLAMA

Kitais metais galėsime mėgautis keturiais ilgaisiais savaitgaliais ir penkiomis šventinėmis dienomis, kurios įsiterps į darbo savaitę. Jei nauja Vyriausybė sugrąžins darbo dienų perkėlimo tvarką, tokių savaitgalių bus dar daugiau. Ilguosius laisvadienius pavertus mažomis atostogomis, galima išvykti pasidairyti po užsienio šalis.

REKLAMA

„Pastaraisiais metais susidomėjimas kelionėmis per ilguosius savaitgalius ir šventines dienas tik auga. Tai proga pamatyti naujas vietas ir neišvaistyti uždirbtų atostogų“, – teigia kelionių užsakymo internetu portalų vadovas Arūnas Navickas.

Pasak kelionių eksperto, ilguosius savaitgalius ar pratęstas šventines dienas geriausia išnaudoti trumpoms ir nebrangioms išvykoms. Jei keliautojui svarbiausia kelionę lengvai suderinti su išeiginių dienų datomis ir palyginus neišlaidaujant patirti naujų įspūdžių, tam labiausiai tiks išvykos į Europos miestus.

REKLAMA
REKLAMA

Remiantis kelionių agentūros „TopTravel“ specialistų patarimais, 2013-ųjų ilgųjų savaitgalių kalendorių jau galima pradėti pildyti. Pigių avialinijų kompanijos yra paskelbusios skrydžių datas bei kainas, tad kai kurias keliones labai patogu suderinti su mažosiomis atostogomis. Paskubėjus galima turiningai išnaudoti laisvas dienas ir jau dabar rasti patrauklių, kainos ir kokybės santykiu, kelionių pasiūlymų.

Pirmasis savaitgalis bus kovo 9-11 d. Užuot minėjus Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną namie, galima aplankyti Pietų Europos miestus – Paryžių, Barseloną, Milaną. Šie miestai bet kuriuo metų laiku traukia turistus, o ankstyvą pavasarį stebina jau saulėtais ir šiltais orais. Be to, iš anksto įsigijus bilietus tarkim į Paryžių, kelionė su skrydžiu ir viešbučiais gali kainuoti tik 600 Lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šv. Velykų savaitgalis (kovo 30 – balandžio 1 d.) – puiki proga pamatyti Romą ir Vatikaną. Tiesa, Roma tomis dienomis užplūsta turistai, tačiau pasirūpinus kelione iš anksto, skrydis ir viešbutis kainuos vos nuo 600 Lt. Norintys išvengti šurmulio, gali vykti į Vokietijos miestą Brėmeną, pasivaikščioti jaukiu senamiesčiu ir pasiklausyti miesto muzikantų.

Per Jonines taip pat ilsėsimės, todėl birželio 22-24 dienomis tikrai verta keliauti į saulėtą Barseloną. Jau dabar žinomos skrydžių datos, idealiai atitinkančios laisvadienius. Ispanijos mieste kiekvienas ras ką veikti: aplankyti garsiausius muziejus, pasilepinti paplūdimyje ar išbandyti naktinio gyvenimo linksmybes. Kitas Joninių planas – trumpa išvyka į Maljorką, kur galima ramiai pailsėti, pasimėgauti kurorto malonumais ar išsinuomojus mašiną pakeliauti po nuostabią salą.

Lapkričio 1-3 d. – paskutinis 2013 m. ilgasis savaitgalis. Prasidėjus tamsiajam metų laikui, per lapkričio mėnesio išeigines patogu traukti į Britų salas. Anglijoje savo kailiu galima patirti kaip švenčiamas Helovynas, o kelionę dar suderinti su pirkiniais ir pramogomis. Patogu ir tai, kad lėktuvai į Londoną kyla kasdien.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų