REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po ketvirtadienį vykusio socialdemokratų ir partijos "Tvarka ir teisingumas" atstovų susitikimo dėl valdžios Vilniuje, paaiškėjo, jog minėtosios partijos gali dirbti bendroje valdančioje koalicijoje, o Vilniaus meru gali tapti nušalintasis prezidentas Rolandas Paksas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Vilniaus socialdemokratų lyderio Algirdo Paleckio, galutinai dėl R.Pakso kandidatūros į merus partijos skyriaus taryba apsispręs antradienį.

REKLAMA

"Nutarėme, kad galime dirbti kartu plačiojoje koalicijoje su liberaldemokratais, o ar meru bus R.Paksas turėtume apsispręsti antradienį skyriaus tarybos posėdyje, jo kandidatūra neatmestina. Pagal mūsų partijos statutą, dėl koalicijų formavimo miestuose ir rajonuose sprendžia būtent atitinkami partijos skyriai", - BNS sakė A.Paleckis.

Liberaldemokratų atstovas Valentinas Mazuronis taip pat kartojo nematąs kliūčių dirbti vienoje koalicijoje su socialdemokratais.

REKLAMA
REKLAMA

"Šiandien kaip ir sutarėme, kad nėra jokių kliūčių sudaryti bendrą programą. Nutarėme, kad reiktų dar prie koalicijos kviesti kitas partijas, išskyrus liberalcentristus ir sudaryti plačią koaliciją. Taip pat dar kartą mes pakartojome, kad metu galėtų būti tik R.Paksas, socialdemokratai pažadėjo iki kitos savaitės tai apsvarstyti", - BNS sakė V.Mazuronis.

Anksčiau socialdemokratai kaip prieštaringas asmenybes, negalinčias pretenduoti į sostinės mero postą, įvardijo ligšiolinį Vilniaus merą Artūrą Zuoką, konservatorių Kęstutį Masiulį ir liberaldemokratų lyderį R.Paksą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau Vilniaus socialdemokratų lyderis A.Paleckis BNS tikino, jog tai buvo partijos tarybos, o ne sostinės skyriaus nuomonė.

14 mandatų naujoje sostinės taryboje turintys liberaldemokratai dar vasario pabaigoje yra pasirašę susitarimą su 6 mandatus turinčiais Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) politikais dėl valdančiosios koalicijos sudarymo.

Jei prie liberaldemokratų ir LLRA prisijungtų socialdemokratai, minėtosios 3 partijos turėtų 26 vietas Vilniaus taryboje iš 51-nos vietos.

Be to, šią savaitę derybų prie bendro stalo kairieji buvo susėdę ir su Lietuvos lenkų rinkimų akcijos, Lietuvos liberalų sąjūdžio ir Artūro Zuoko vadovaujamos Liberalų ir centro sąjungos atstovais. Praėjusios savaitės pabaigoje socialdemokratų, liberalų ir konservatorių atstovai buvo susitikę tęsti derybų dėl vadinamosios "švaros koalicijos" sudarymo"

REKLAMA

Tačiau po visų susitikimų tiek kairieji, tiek jų susitikimų partneriai kartojo, jog nieko konkretaus dar nesutarta.

BNS duomenimis, viename iš susitikimų buvo aptarinėjama ir mažumos koalicijos sudarymo galimybė.

51-nos vietos Vilniaus miesto taryboje daugiausiai mandatų - 14 - laimėjo liberaldemokratai, konservatoriai - 10, liberalcentristai - 9, socialdemokratai ir Lenkų sąjunga - po 6, Liberalų sąjūdis - 4, Rusų sąjunga - 2.

Vieną koaliciją ėmėsi formuoti liberaldemokratai ir Lenkų sąjunga, kitą - "švaros koaliciją" - konservatoriai ir Liberalų sąjūdis.

Rusų sąjunga kol kas neskuba skelbti, kurią koaliciją rinktųsi, o ligšiolinio mero A.Zuoko vadovaujamų liberalcentristų savo gretose kol kas ne itin laukė nei liberaldemokratai, nei konservatoriai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų