REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šešioliktoji Vyriausybė, pristačiusi savo naująją programą, ryžtasi ir visiškai „šviežiam“ žingsniui – skatinti gyventojų privačių santaupų investavimą į ekonomiką. Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) prezidento Roberto Dargio manymu, tai gali būti labai pažangus dalykas.

REKLAMA
REKLAMA

„To nebuvo anksčiau. Matyt, čia bus kuriami nauji mechanizmai, kaip pritraukti milžiniškas žmonių santaupas, kurios guli bankuose, į ekonomiką. Galima sakyti, jog galbūt tai bus labai progresyvus dalykas, tačiau kol kas neaišku, kaip tai bus daroma“, – pirmadienį spaudos konferencijoje, surengtoje pristatyti, kaip verslo atstovai vertina Vyriausybės programą, kalbėjo jis.

REKLAMA

R. Dargio teigimu, pažangus gali būti ir Vyriausybės užmojis keisti valstybės nekilnojamojo turto valdymo principus, ypač į rinką „išmetant“ neefektyviai naudojamus objektus, bei elektroninio balsavimo įvedimas.

„Gerai skamba ir „užsienio investuotojų pasitikėjimo didinimas“. Tik kyla klausimas, kaip tai pavyks pasiekti, nes rimtas valstybės įtakos didėjimas ekonomikoje turbūt didelio pasitikėjimo užsienio investuotojams, bent jau pačioje pradžioje, nesukels. Aš manau, kad reikėtų tuos dalykus daryti labai atsargiai, nes mums itin svarbu pritraukti tiesiogines užsienio investicijas“, - sakė jis ir pridūrė, kad Lietuva kol kas regione nėra patraukliausia investicinė erdvė, nors ir turėtų užimti lyderės pozicijas.

REKLAMA
REKLAMA

LPK prezidentas taip pat pažymėjo, jog, vertinant Vyriausybės programą, susidaro įspūdis, kad valstybės reguliavimas stiprės, todėl tai šiek tiek gali mažinti rinkos ekonomikos principą. Jis taip pat teigė sveikinąs Vyriausybės norus palengvinti verslui licencijų išdavimo tvarką.

R. Dargis pastebėjo, jog kol kas neaišku, kokiu keliu Vyriausybė eis, siekdama vykdyti mokesčių pertvarką ir garantuodama tvarų žmonių pajamų augimą bei tinkamai apmokamą darbą.

„Neaišku, kokia sąskaita bus didinimas atlyginimas - ar bus mokesčiai perskirstomi, ar žadama skolintis“, - pažymėjo jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

LPK prezidentas teigė Vyriausybės programoje pasigedęs urbanistinės politikos ir veiksmų turizmo srityje, nes tai esąs neišnaudotas potencialas. R. Dargis taip pat ragino Vyriausybę galvoti apie migracijos politiką, protų ir kūrybinio potencialo pritraukimą.

„Programą būtų galima pavadinti ambicinga, nes esminiais punktais siekiama mažinti atskirtį bei kurti darbo vietas. Ji parašyta reflektuojant į didelės dalies žmonių lūkesčius. (...) Noras padaryti geresnį gyvenimą žmonėms, ypač mažai uždirbantiems, yra sveikintinas“, - reziumavo R. Dargis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų