REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Lietuvos atstovė Rūta Meilutytė Stambule (Turkija) vykstančiame 11-ajame pasaulio plaukimo trumpajame baseine (25 m) čempionate iškovojo antrąjį aukso medalį. 15-metė lietuvė šeštadienį laimėjo moterų 100 m plaukimo krūtine finalą.

REKLAMA
REKLAMA

Po pergalingo starto sportininkė išdavė, kad šios varžybos buvo vienos geriausių:

„Iš tiesų, plaukiau ne visai taip, kaip norėjau šį rytą, tačiau man pavyko susitvarkyti. Tai svarbiausia. Šis kartas yra pirmas, kai aš iš tiesų patenkinta lenktynėmis, tarpiniais laikais ir pačiu procesu. Esu labai laiminga ir net jei atplaukčiau paskutinė, jausčiausi taip pat gerai“, - portalas supersport.com cituoja R. Meilutytės žodžius.

REKLAMA

Londono olimpinių žaidynių čempionė distanciją įveikė per 1 min. 3,52 sek. ir 0,47 sek. pagerino nuo 2010 metų gruodžio 18 dienos amerikietei Rebeccai Soni priklausiusį pasaulio čempionatų rekordą. Šis Rūtos rezultatas taip pat yra naujas Europos rekordas. Ankstesnis geriausias rezultatas (1.04,11 sek.) priklausė danei Rikkei Moellerei Pedersen. Jaunoji mūsų šalies plaukikė taip pat 1,17 sek. pagerino sau pačiai priklausiusį Lietuvos rekordą.

R. Meilutytė iškovojo auksą ir 50 m plaukimo krūtine varžybose, o 100 m kompleksinio plaukimo rungtyje pelnė sidabrą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų