REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Šį šeštadienį, gruodžio 15 d., pradės veikti Druskininkų „Snow Arenos" lauko trasa. Jau nuo praėjusios savaitės vidurio trasoje ištisą parą veikia dvi sniego patrankos, o dienomis traktoriai stumdo ir presuoja sniegą.

REKLAMA
REKLAMA

„Laimei, gamta mums padeda. Pasnigo, laikosi minusinė temperatūra, tad pavyks tesėti pažadą - atidaryti lauko trasą pasiekus 50 cm storio sniego dangą, - sako arenos generalinis direktorius Andrius Stasiukynas. - Nuo šeštadienio dienomis sniego patrankas stabdysime, bet naktimis jos ir toliau veiks, kad kiekvieną rytą mūsų lankytojai rastų „šviežią", tvarkingą trasą su daug sniego."

REKLAMA

Kadangi meteorologai šeštadieniui žada nedidelį 4 laipsnių šaltuką ir netgi šiek tiek saulės, „Snow Arenos" šeimininkai mano, kad dalis slidininkų ir snieglentininkų iš uždarų trasų „persikraustys" į lauką: „Visgi čiuožti gryname ore, grožintis areną supančiais nuostabiais pušynais yra didžiulis malonumas. Net ir esant prastam orui daugelis mūsų lankytojų bent keletą kartų nusileidžia nuo lauko trasos, o jei sulauksime saulės, tai ji turėtų būti itin populiari."

REKLAMA
REKLAMA

Atidarius lauko trasą slidinėjimo bilieto kaina nesikeis. Su tuo pačiu bilietu bus galima slidinėti ir viduje, ir lauke. Į lauko trasą bus keliama keturviečiu šveicarišku krėsliniu keltuvu per arenos vidų. Šį sezoną padvigubinus keltuvų krėslų skaičių per valandą į viršų galima pakelti 2 tūkst. žmonių.

Kol kas lauko trasoje nėra jokių kliūčių, bet pakankamai prisnigus joje ketinama įrengti sniego parką su kliūtimis snieglentininkams.

„Snow Arenos" lauko trasa yra daugiau kaip 640 m ilgio, 40 m pločio. Ji skirta pažengusiems slidininkams ir snieglentininkams.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų