• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įsivaizduokite, kad bendraujate internete. Įsivaizduokite, kad diskusijos metu vienas žmogus pasako jums ką nors labai juokingo. Kaip reaguosite?

Įsivaizduokite, kad bendraujate internete. Įsivaizduokite, kad diskusijos metu vienas žmogus pasako jums ką nors labai juokingo. Kaip reaguosite?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gali būti, kad atrašysite ką nors panašaus į tai: “Man labai labai juokinga”. Tačiau labiausiai tikėtina, kad sureaguosite natūraliau ir parašysite “LOL” (Laughing out loud). Arba “Ha”. O jei tas juokelis linksmesnis nei įprastai, tai rašysite “ha ha”. O jei labai labai juokingas, tuomet “he”. O jei tai bus ironija, tai “he he”. O jei juokelis bus itin originalus, prireiks papildomo juoko ir atsakymas bus toks: “Hahahah”. Arba “Haaaaaaahahah”. Arba net gi “haaaaaaahahaha”.

REKLAMA

Daug kartų pasikartojančiais „hahaha“ žmonės perduoda nekontroliuojamą juoką, kurį sukėlė geras pokštas arba juokelis. Tačiau ką daryti, jei pokalbis vyksta neįprasta mums kalba? Kas, jeigu mes bendraujame ispanų, kinų arba japonų kalba?

Tinklalapis Reddit surengė apklausą „Kokia yra internetinė kultūra jūsų gimtąja kalba?“.

Populiariausi ir skaitomiausi atsakymai buvo susiję su internetiniu juoku. Juokas perduodamas raidėmis, skaičiais, simboliais. Juokas, kuris peržengia kalbos ribas, online pasaulyje labai stipriai priklauso nuo tų kultūrinių ypatumų.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip mes juokiamės kitomis kalbomis?

Tajų kalba: 55555

Tajų kalba skaičius 5 tariamas kaip “ha”. Todėl tam, kad nereikėtų rašyti “ha-ha-ha-ha-ha”, tajai rašo 55555.  

Japonų kalba: www

Tai trumpinys, kurio nereikia painioti (o tai daroma dažnai) su žinoma santrumpa iš interneto (World Wide Web), tikėtina, kilęs iš hieroglifo, reiškiančio juoką (笑). Japonų kalba jis skaitomas kaip „warai“ arba „uarai“. Interneto pokalbių svetainėse ir forumuose jis buvo greitai apkirptas iki „w“ (arba „u“), ir jis ėmė reikšti juoką. Atitinkamai, kaip ir kiekinis „ha“, daug kartų parašytas „w“ reiškia didesnį juoką, viskas priklauso nuo to, kiek juokingas pokštas. Taigi, galima rašyti „ww“, o galima ir „wwwwwwwwww“, jeigu jums taip norisi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kinų kalba (mandarinų): 哈哈 arba 呵呵

Žodis „juokas“ rašosi 笑声, o tariasi kaip “ siao šen”, tačiau mandarinų kalboje taip pat naudojamas ir garso mėgdžiojimas, t.y. hieroglifas 哈哈, kuris skaitomas kaip “ha-ha”, ir hieroglifas 呵呵, skaitomas kaip “he-he”. O hieroglifas 嘻嘻 (“si-si”) reiškia krizenimą.

Įdomiausia tai, kad skaičius 5 mandarinų kalba tariasi kaip “vu”, t.y. tajų “55555” skambės kaip “vuvuvuvuvu”. Kaip pažymi vienas kinų forumų lankytojas, šis garsinis ekvivalentas tai verksmas. Kadangi kinų skaičius 8 skamba kaip “ba”, kinai rašo 88, kai atsisveikina ( tai reiškia bye-bye). Beje, jei norite japonų pašnekovui atsakyti ne tiesiog juoku, o pagyromis.... rašykite 88888888, todėl kad japonų kalba tai reikš aplodismentus, nes skaičius 8 skamba kaip “chači”, kas skamba panašiai kaip “pači-pači” (tai aplodismentų garso pamėgdžiojimas). Korėjiečių kalba: kkkkk arba kekekekeke

REKLAMA

Korėjiečių „hahaha“ ekvivalentas atrodys taipㅋㅋㅋ.

Prancūzų kalba: hahaha, hehehe, hohohoho, arba MDR

Prancūzai vartoja juoko garsą pamėgdžiojančius ekvivalentus, kaip ir daugelis kitų. Jie taip pat mėgsta universalųjį LOL. Tačiau jie taip pat turi žavingą trumpinį – MDR, kuris kilęs nuo žodžių junginio „mirštu iš juoko“.

Ispanų kalba: jajaja

Ispanų kalba „j“ – tai „h“, todėl rašydami „jajaja“, jie turi galvoje „hahaha“.  

Tas pats galioja ir graikams.  

Hebrajų kalba: חָה־חָה־חָה

Tai reiškia tą patį kaip ir „hahaha“.

Brazilai portugalų kalba rašo heuheuheu arba rsrsrsrs. Balsės gali varijuoti, o štai priebalsės – ne.  

Danai neturi ypatingų išskirtinumų, jie rašo ha ha, hi hi , hæ hæ, ho ho arba ti hi.  

Islandai analogiškai: haha, hehe, hfhf.

Rusai taip pat nedaug išsiskiria: хаха, хихи, хехе.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų