REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kazachstane kariškis Vladas Čelachas, pripažintas kaltu dėl Arkankergeno užkardos (Kazachstano ir Kinijos pasienyje) užpuolimo, informuoja „Lifenews.ru“.

REKLAMA
REKLAMA

Karinis Taldyrkorgano teismas paskelbė nuosprendį dėl garsios bylos, kurios metu buvo nagrinėjamos 15 žmonių žūties aplinkybės, po to, kai 2012 gegužę sudegusiame poste buvo rasti 14 pasieniečių ir vieno medžiotojo palaikai. Kaltinimai kariškiui buvo pateikti pagal aštuonis baudžiamojo kodekso straipsnius. Be penkiolikos žmonių nužudymo jam dar inkriminuotas savavališkas pasišalinimas iš dalinio teritorijos, turto užkardoje sugadinimas, vagystė ir neteisėtas ginklo panaudojimas. Šalia to, devyniolikmetis šauktinis V. Čelachas turės išmokėti 25 milijonus tengų ( 5 milijonus rusiškų rublių) žuvusiųjų šeimoms.

REKLAMA

Prieš paskelbiant nuosprendį nuteistasis atsisakė galimybės tarti paskutinį žodį. Gynyba, pasak kaltinimą palaikiusio karinio prokuroro, prašė atsižvelgti į teisiamojo amžių ir jo motinos pergyvenimus. Jokių kaltę švelninančių aplinkybių, kaip skelbta anksčiau, esą nerasta.

Prokurorai paskelbė V. Čelacho prisipažinimą, įrašytą į vaizdo laikmeną tardymo eksperimento ir pokalbio su psichiatru metu. Po to, kai teismo salėje buvo parodytas įrašas, kuriame jis nusikaltimo įspūdžiais dalinasi su kameros draugu, V. Čelachas pamėgino nusižudyti tiesiog teismo salėje. Kariškis po kelių dienų slapstymosi pats grįžo į užkardą ir pareiškė nužudęs visus minėtus asmenis. Vėliau jis parodymus pakeitė ir aiškino, kad užkardą užpuolę kažkokie civiliai apsirengę asmenys ir jam pačiam esą vos pavykę išsigelbėti. Prisipažinimas, pagal jo paskutinę versiją, išmuštas kankinimais.

Teismo tai neįtikino.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų