REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prekybininkai, kaip ir kasmet, džiaugiasi šventiniu pirkėjų aktyvumu. Didesnio pirkėjų aktyvumo sulaukia ne tik tradicinės, bet ir internetinės parduotuvės. Nors daugelis renkasi įprastas dovanas, tokias kaip buitinė technika, drabužiai ar aksesuarai, tačiau vis daugiau pirkėjų išdrįsta dovanų antrosioms pusėms ieškoti ir prekių suaugusiems asortimente. Anglijoje ar Vokietijoje artėjant šventiniam laikotarpiui prekių suaugusiems pardavimai išauga 3–4 kartus, o Lietuvoje tokių dovanų paklausos tendencija išaugo vos prieš pora metų. Elektroninės parduotuvės Suaugusiems.lt vadovė Agnė Zabarauskienė teigia, kad pardavimų pakilimas šventiniu laikotarpiu pernai buvo išaugęs apie du kartus, o šiemet jau dabar planuojamas apyvartos padidėjimas daugiau nei keturis kartus. Žmonės vis labiau rūpinasi ne tik buities priemonėmis, bet ir ugnelės palaikymu dviejų žmonių miegamajame, tad prekės suaugusiems tampa puikia dovana ar priedu prie tradicinės dovanos.

REKLAMA
REKLAMA

Pašnekovė teigia, kad pirmiausia graibstomi Kalėdiniai apatiniai bei aukštos kokybės, prabangios, gražias pakuotes turinčios prekės. Jau mėnesio pradžioje teko daryti pakartotinius užsakymus iš tiekėjų, nes populiariausios prekės buvo iššluotos dar gruodžio pirmosiomis dienomis. Antros klientų bangos laukiama artimiausiomis dienomis, kai liks vis mažiau laiko lakstyti po parduotuves ir stumdytis eilėse. „Klientai, norintys dovanas gauti laiku, stengiasi jas užsakyti bent prieš 2–3 dienas iki Kalėdų. Tačiau yra ir tokių, kurie apsiperka tą pačią dieną.“ – teigia Agnė ir iš karto suintriguoja – „Net ir tokiu atveju jie dovanas gauna laiku. Tiesa, yra viena sąlyga – pasirinkta dovana turėtų būti dovanų kuponas“ (juokiasi).

REKLAMA

Pašnekovė pripažįsta, kad žmonės dažnai galvoja, jog suaugusiems skirtų prekių parduotuvės turi mažai ką pasiūlyti šventiniam periodui. Tačiau tai nėra tiesa. Priešingai – Kalėdiniai pasiūlymai planuojami jau prieš pusę metų, asortimentas papildomas įvairiais masažo aliejais, dovanų rinkiniais. Mūsų specialistai yra atrinkę ir sudarę Kalėdinių dovanų sąrašus, kuriuose dabar yra apie 350 dovanų pasiūlymų visiems skoniams. Kadangi ši sritis itin delikati ir norisi, kad klientas dovanotų tik tokias prekes, kurios neprivers jo pasijusti nepatogiai prieš antrąją pusę – atrenkamos tik tos prekės, kurios turi gražias pakuotes yra pakankamai solidžios, kokybiškos, subtilios bei, žinoma, teiks džiaugsmą dovanos gavėjui.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdama apie dovanų pasirinkimo tendencijas, Suaugusiems.lt parduotuvės vadovė atskleidė, kad šventiniu laikotarpiu žmonės negaili pinigų nei kokybiškiems produktams, nei jų priedams – kokybiškiems masažo aliejams, lubrikantams, erotiniams papuošalams. Žinoma, pastebimi skirtumai tarp moterų ir vyrų pirkinių. Moterys dažniau renkasi dovanas tik sau, šventiniu laikotarpiu jas labiau domina įvairūs vibratoriai, apatinis trikotažas, erotinė kosmetika, masažo žvakės ir aliejai, o vyrai labiausiai perka brangesnes dovanas, skirtas naudoti poroje, arba seksualius apatinius.

Agnė pasakoja, kad per dieną sulaukia apie 20–30 skambučių, susijusių su konsultacijomis dėl galimų dovanų veikimo ir naudojimo principų, dydžių pasirinkimo, pristatymo terminų. Nemaža dalis klientų nori pagalbos renkantis dovanas, todėl stengiamės išsiaiškinti, kas labiausiai patiktų jo antrajai pusei ir pasiūlyti bent kelias alternatyvas. Dažniau konsultuotis skambina vyrai, o moterys skaito aprašymus ir jas dominančius produktus užsisako pačios, be konsultantų pagalbos.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų