REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcija klaida laiko tai, kad naujos valdančiosios daugumos rankomis šiandien buvo užkirstas kelias atsinaujinti dabartinės sudėties Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK), dėl kurios principingos veiklos ir sprendimų aiškių abejonių pateikė Konstitucinis Teismas.

REKLAMA
REKLAMA

Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Petras Auštrevičius Seimui siūlė priimti kompromisinį sprendimą, kad dabartinės VRK įgaliojimai būtų laikinai pratęsti iki 2013 m. birželio 1 d. Tai būtų leidę VRK surengti pakartotinius rinkimus keliose vienmandatėse apygardose, per tą laiką būtų įvertinti nauji komisijos nariai. Daugiausia naujos valdančiosios daugumos balsais šis siūlymas buvo atmestas.

REKLAMA

„Jei galėtų, nauja valdančioji dauguma dabartinės VRK įgaliojimus turbūt pratęstų dar šimtui metų. Tiesą sakant, panašus sprendimas ir buvo padarytas, nes joks komisijos darbo terminas nėra nurodytas. Konstitucinis Teismas aiškiai pasakė, kad rinkimų komisija neatsižvelgė į svarbius Rinkimų įstatymo pažeidimus – buvo padarytos klaidos, kurias ignoruoti yra tiesiog nepadoru. Praleidome gerą progą atsinaujinti“, – teigė Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Remigijus Šimašius.

REKLAMA
REKLAMA

Liberalo teigimu, kandidatų į naujos sudėties VRK buvo daugiau nei pakankamai. R. Šimašiaus manymu, Seimui pakeitus savo ankstesnį sprendimą ir nusprendus pratęsti esamos komisijos įgaliojimus buvo parodyta nepagarba naujiems kandidatams.

Remigijus ŠIMAŠIUS, Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos narys

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų