REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Pastarąjį kartą atostogaudama Amerikoje, perskaičiau labai įdomią knygą apie tai, kaip mūsų valgymo įpročiai tiesiogiai atsiliepia pasaulio gerovei. Žinoma, iš „raisto bobutės“ per dieną neišaugs „eko karys“, tačiau kiekvienas mūsų galėtų prisijaukinti pirmadienių be mėsos iniciatyvą, kurią iškėlė garsusis muzikantas Paulas McCartney su savo dukra – dabar jau tokia pat garsia kaip tėvas – dizainere Stella McCartney. Man labai patinka ši idėja, todėl stengiuosi jos lakytis – jei ne pirmadienį, tai kurią kitą savaitės dieną. Apskritai dvi ar tris dienas per savaitę tikrai galima ištverti be mėsos“, – mano Beata Nicholson, TV3 žiūrovus jau rytoj, šeštadienį, 17.40 val. kviesdama įsijungti kulinarinę laidą „Beatos virtuvė“, kurios tema – vegetariški patiekalai.

„Pastarąjį kartą atostogaudama Amerikoje, perskaičiau labai įdomią knygą apie tai, kaip mūsų valgymo įpročiai tiesiogiai atsiliepia pasaulio gerovei. Žinoma, iš „raisto bobutės“ per dieną neišaugs „eko karys“, tačiau kiekvienas mūsų galėtų prisijaukinti pirmadienių be mėsos iniciatyvą, kurią iškėlė garsusis muzikantas Paulas McCartney su savo dukra – dabar jau tokia pat garsia kaip tėvas – dizainere Stella McCartney. Man labai patinka ši idėja, todėl stengiuosi jos lakytis – jei ne pirmadienį, tai kurią kitą savaitės dieną. Apskritai dvi ar tris dienas per savaitę tikrai galima ištverti be mėsos“, – mano Beata Nicholson, TV3 žiūrovus jau rytoj, šeštadienį, 17.40 val. kviesdama įsijungti kulinarinę laidą „Beatos virtuvė“, kurios tema – vegetariški patiekalai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Vakar vakarienei kaip tik valgiau kalafijorą. Tai viena mano mėgstamiausių daržovių. Supjausčiau, apviriau, nuvarvinau, pakepinau keptuvėje su sviestu ir prieskoniais – štai ir fantastiška vakarienė! Aišku, vaikai žiūrėjo keistai, klausė: „Mama ką tu čia valgai?“ Jie kirto spagečius su bolonės padažu“, – pasakoja B. Nicholson.

REKLAMA

Šeštadienio laidoje – nė trupinėlio mėsos. Beatos svečias – jau dešimtmetį mėsos nevalganti, tradicinės Indijos medicinos ajurvedos taisyklėmis virtuvėje besivadovaujanti Eglė Kauneckienė. „Su Egle buvome iš matymo pažįstamos, o vieną kartą, atsitiktinai sėdėdamos greta lėktuve Londonas–Vilnius, visą kelią, beveik tris valandas, be paliovos kalbėjomės“, – prisimena TV3 laidos vedėja.

„Pasirodo, daugelį dalykų, kuriuos rekomenduoja ajurveda, aš darau instinktyviai ir natūraliai. Man labai patinka vienas ajurvedos patarimas – ruošiamą valgį jausti ir paragauti tik tada, kai viskas jau paruošta. Juk man dažnai būna taip: gaminu, gaminu, ragauju, ragauju, ypač kai ruošiu vakarienę iš mokyklos parskubėjusiems vaikams. Tuomet visada prisimenu Eglės patarimus ir imu kontroliuoti save“, – išduoda Beata.

REKLAMA
REKLAMA

Šį šeštadienį TV3 žiūrovai išgirs ne vieną įdomų faktą apie vegetarišką mitybą. Beata ir Eglė ruoš netikėtą naują valgį – kiaušinienę... be kiaušinių! Šio produkto nevartojanti Eglės šeima jau seniai žino, kokia nepaprastai skani tokia „kiaušinienė“.

Taip pat laidoje – blyneliai su daržovėmis ir vegetariška lazanija su moliūgu, kurią dievina net vaikai. „Gaminsime ir skaniausią dalyką, kuriuo galėčiau maitintis nuo ryto iki vakaro, – tokius ritinukus su a la japonišku omletu ir daržovėmis“, – intriguoja B. Nicholson, kviesdama šeštadienio pavakarę, 17.40 val., užsukti į „Beatos virtuvę“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų