• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Ketvirtadienį po ryte vykusių prezidento Mohammedo Mursi šalininkų ir opozicionierių susirėmimų prie prezidentūros dislokuoti mažiausiai keturi tankai, skelbia "Reuters".

REKLAMA
REKLAMA

Be kita ko, gatvėje prie prezidentūros stovi trys šarvuočiai. Nuo trečiadienio popietės iki ketvirtadienio ryto besitęsęs smurtas buvo numalšintas.

REKLAMA

Prie prezidentūros dislokuoti kariškiai yra Respublikos sargybos nariai, kurių pareiga - saugoti prezidento rūmus.

Šimtai M. Mursio šalininkų vis dar gatvėse.

"Mes atėjome čia palaikyti prezidento M. Mursio ir jo sprendimų. Jis yra išrinktasis Egipto prezidentas, - sakė 40-ies Emadas Abou Salemas. - Jis turi teisėtą valdžią, daugiau niekas to neturi".

Per vykusius susirėmimus žuvo trys žmonės ir dar 350 sužeisti.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

REKLAMA
REKLAMA

Prezidento Mohammedo Mursi šalininkai prie prezidentūros bandė įsiveržti į opozicionierių demonstraciją, buvo mėtomi akmenys ir buteliai su padegamuoju skysčiu. M. Mursio šalininkai išardė keletą priešininkų palapinių.

Opozicijos lyderiai kaltina Musulmonų broliją smurto inicijavimu.

Vyriausybė pranešė, kad referendumas dėl Konstitucijos bus surengtas šį mėnesį.

Trečiadienį viceprezidentas Mahmoud Mekki informavo, kad balsavimas planuojamas gruodžio 15 dieną, tačiau gali būti, kad referendumas bus surengtas vėliau.

Pasak kritikų, Konstitucijos projektas parlamente buvo patvirtintas be jokių reikalingų konsultacijų, jame nėra pateikta pakankamai garantijų dėl moterų teisių į politinę ir religinę laisvę apsaugos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų