• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Laikinai einantis pareigas Premjeras, konservatorių lyderis Andrius Kubilius Prezidentės Dalios Grybauskaitės keliamus reikalavimus kandidatams į naująją Vyriausybę vertina teigiamai ir sako, kad praeityje, kuomet konservatoriai formuodavo Vyriausybę, tiek D. Grybauskaitė, tiek jos pirmtakas Valdas Adamkus irgi keldavo didelius reikalavimus.

REKLAMA
REKLAMA

"Tai, kad Prezidentė kelia reikalavimus būsimiems ministrams, tokius, sakyčius, kvalifikacinius reikalavimus, tai yra natūralu ir tai yra gerai. Tokius reikalavimus visų pirma turėtų kelti pats Ministras Pirmininkas, kuriam reikės dirbti su Vyriausybės nariais. Čia nematyčiau nieko neįprasto", - ketvirtadienį interviu "Žinių radijui" sakė A. Kubilius.

REKLAMA

L. e. p. Premjeras prisiminė, kad jam yra tekę formuoti Vyriausybę tiek V. Adamkaus, tiek D. Grybauskaitės prezidentavimo laikotarpiu.

"Ir visada prezidentai keldavo, ar tai būtų Prezidentas Adamkus, ar Prezidentė Grybauskaitė, gana aukštus reikalavimus. Ne visada būdavo lengva juos įvykdyti, kitąsyk yra lengviau pasiduoti pagundai - na, kam čia pyktis su koalicijos partneriais ar su kolegomis savoje partijoje. Tiek to, tegu bus ministru ne pats labiausiai tinkamas. Bet pasižiūrėjęs į praeitį ir į tas diskusijas su prezidentais galiu pasakyti, kad didžiąja dalimi galų gale jie būdavo teisūs", - teigė laikinasis Vyriausybės vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip "visiškai natūralų" A. Kubilius apibūdino ir reikalavimą mokėti užsienio kalbas.

"Manyčiau, kad paprastas reikalavimas ne tik ministrams, bet ir kitiems vadovams mokėti europines kalbas yra visiškai natūralus reikalavimas. Ir jis turėtų būti visur besąlygiškai išpildomas", - teigė konservatorių lyderis.

Paklaustas, ar sutiktų su teiginiu, kad D. Grybauskaitės reitingai krito dėl jos simpatijų dešiniosioms partijoms, l. e. p. Premjeras sakė, kad Prezidentės keliami reikalavimai yra objektyvūs.

"Aš džiaugiuosi, jei iš tikrųjų tos simpatijos taip yra matomos ir vertinamos, bet Prezidentė iš tikrųjų yra objektyvi keldama reikalavimus būsimai Vyriausybei, kuriai teks dideli darbai, sudėtingi darbai pirmininkauti Europos Sąjungai. Tai iš tikrųjų labai atsakingas darbas, ir, be abejo, Prezidentei ne tas pats (...), ar mūsų ministrai pajėgs tikrai atsakingai ir efektyviai tokį darbą atlikti. Šioje vietoje gerai, kad Prezidentė yra reikli", - tvirtino A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak laikinojo Vyriausybės vadovo, nuo naujųjų ministrų sugebėjimo tinkamai atlikti pirmininkavimo pareigas priklausys ir ilgalaikė Lietuvos ateitis.

"Gal mes ir nematysime kartais tokio, sakykime, neprofesionalaus pareigų atlikimo, nes pirmininkavimas labai dažnai vyksta už uždarų durų, bet mūsų ministrus matys Europos kolegos. Ir kaip jie tai vertins, tai tikrai yra svarbu ir žiūrint į ilgalaikę Lietuvos perspektyvą", - teigė konservatorių lyderis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų