• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Maskva, kuri dažnai sulaukia Vakarų kritikos dėl žmogaus teisių pažeidimų, trečiadienį pareiškė, kad Europos Sąjungos (ES) šalys vis labiau pažeidinėja žmogaus teises, pranešė "Reuters".

REKLAMA
REKLAMA

"Matome, kad ES valstybėse narėse akivaizdžiai blogėja žmogaus teisių apsauga, - sakė Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovas žmogaus teisėms Konstantinas Dolgovas. - Neabejotinai finansinės ir ekonomikos krizės metu šias problemas spręsti nebus nė kiek lengviau".

REKLAMA

Europos šalių lyderiai kritikavo Rusiją dėl merginų grupės "Pussy Riot" narių įkalinimo, opozicijos atstovų teismų ir įstatymų, ribojančių protestus ir užsienio finansuojamas organizacijas. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, kuris šį mėnesį turėtų dalyvauti dukart metuose rengiamame susitikime su ES šalių lyderiais, teigia, kad ES neturi teisės kritikuoti Rusiją dėl žmogaus teisių.

Pernai Rusijos užsienio reikalų ministerija pirmą kartą paskelbė ataskaitą apie žmogaus teises kitose valstybėse. Ataskaitoje daugiausia kritikos teko JAV už piktnaudžiavimą valdžia. Šį trečiadienį K. Dolgovas pristatė pirmą Rusijos ataskaitą apie žmogaus teises vien ES šalyse. Rusija skundžiasi dėl netinkamo elgesio su ES valstybėse narėse įvaikintais vaikais iš Rusijos ir apkaltino kai kurias ES valstybes netinkamu elgesiu su rusiškai kalbančiomis etninėmis mažumomis. Ataskaitoje taip pat teigiama, kad netinkamai elgiamasi su nelaisvėje esančiais žmonėmis, kalėjimų gyvenimo sąlygos per prastos ir egzistuoja šališkumas prieš etnines mažumas bei darbo migrantus.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų