• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors iki vieno įdomiausių 2013 metų bėgimo renginių – „General Financing Trakų pusmaratonio“ – liko dar beveik pusmetis, bėgimo mėgėjai aktyviai registruojasi ir ruošiasi startui.

REKLAMA
REKLAMA

Jau dabar bėgti pagrindinį – 21 097 m – nuotolį paraiškas pateikė daugiau nei 100 sportininkų. Tarp jų – ir svečiai iš Latvijos, Lenkijos, Liuksemburgo, Norvegijos, Rusijos, Baltarusijos, Didžiosios Britanijos. Žinant lietuvių pomėgį registruotis paskutiniu metu, galima drąsiai spėti, kad „General Financing Trakų pusmaratonis“ gali tapti gausiausią bėgikų kompaniją prie starto linijos būtent 21 km distancijoje sukviesiančiu renginiu Lietuvos sporto istorijoje. Daugelis panašių bėgimų (Vilniuje, Druskininkuose, Nidoje) ankstesniais metais sukviesdavo apie 150 bėgikų, tačiau 2012-aisiais dalyvių būrys pradėjo sparčiai augti. Sprendžiant iš aktyvios registracijos, galima tikėtis, kad pagrindinį varžybų nuotolį bus pasirengę įveikti per 500 sportininkų ir bėgimo mėgėjų.

REKLAMA

Kas nesijaučia pakankamai pasirengęs tokiam iššūkiui gali rinktis ir trumpesnes distancijas – Trakuose 2013 metų gegužės 12 dieną bus galima bėgti ir 10,5 km, galima dalyvauti ir estafetės 2 po 10,5 km rungtyje, mažiausi bėgikai varžysis 1 km distancijoje, o renginį baigs 5 km bėgimas.

Bėgimo organizatoriai ir žiemos mėnesiais skatina būsimuosius dalyvius sportuoti. Todėl kas antrą savaitę, sekmadieniais, organizatoriai siūlo ne drauge ruoštis varžyboms, bet ir supažindinti su Trakų apylinkėmis bei istorija. Todėl pradėtos rengti kontrolinės treniruotės: jose bėgikai turės ne tik bėgti, bet ir įvykdyti tam tikras organizatorių sugalvotas užduotis.

REKLAMA
REKLAMA

Kad dalyvauti šiose treniruotėse būtų dar smagiau ir bėgikai būtų gerai matomi kelyje, organizatoriai pagamino specialių „General Financing Trakų pusmaratonio“ atšvaitų. Kiekvienos treniruotės metu, dalyviai gaus po „General Financing Trakų pusmaratonio“ atšvaitą.

Treniruočių metu daugiausiai surinkę atšvaitų (vyrai ir moterys) bus apdovanoti PUMA bėgimo bateliais. Jeigu atšvaitų bus surinkta po lygiai, nugalėtojas bus nustatomas burtu keliu. Dar dvi poros PUMA bėgimo batelių bus įteiktos burtu keliu išrinktiems bėgikams, kurie dalyvaus mažiausiai 6 treniruotėse. Be to, kiekvienos treniruotės metu bėgikų lauks papildomi prizai ir siurprizai.

Daugiau informacijos apie artėjantį „General Financing Trakų pusmaratonį“ rasite internete http://www.trakupusmaratonis.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų