• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kalėdų laukimas – tai metas pagalvoti vieniems apie kitus, atsigręžti į šalia esantį, padėti tiems, kuriems labiausiai reikia pagalbos.

Kalėdų laukimas – tai metas pagalvoti vieniems apie kitus, atsigręžti į šalia esantį, padėti tiems, kuriems labiausiai reikia pagalbos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šių metų gruodžio 11 d., 19 val., Vilniaus kolegijos Menų fakultetas ir Asociacija „Jaunimo taškas“ kartu su draugija „Paguoda“ Vilniaus Rotušėje organizuoja paramos koncertą „Christmas with JOY“.

REKLAMA

Šis renginys organizuojamas siekiant padėti Vaikų ligoninės VŠĮ Vilniaus Universiteto ligoninės Santariškių klinikų filialo Onkohematologijos skyriui. Surinktos lėšos bus skirtos medikamentų pirkimui bei gydymo sąlygų gerinimui.

Koncerte kalėdinę dvasią kurs choras „Joy Choir“, Vilniaus kolegijos menų fakulteto studentų paruošta muzikinė bei teatro programa ir garbės viešnia iš JAV – gospelo solistė Shasta Miller.

REKLAMA
REKLAMA

„Christmas with Joy “ – tai muzikos, šokio ir teatro derinys. Tikime, kad šių dalyvių sukurtas renginys, linksmas ir graudinantis, kartu verčiantis susimąstyti ir kviečiantis juoktis, padės visiems atrasti tikrąją Kalėdų prasmę“, – tikisi renginio organizatoriai.

Apie Kalėdas, gerus darbus ir dėmesį aplinkiniams – trumpas pokalbis su S. Miller:

– Kiek laiko jau gyvename Lietuvoje ir kodėl pasirinkote būtent Lietuvą?

– Aš ir mano šeima su pertraukomis čia gyvename jau beveik 8 metus. Europa pavergė mūsų širdis – tai turbūt būtų paprasčiausiais atsakymas. Ir mes tiesiog pamilome Lietuvą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Esate gospelo atlikėja ir dainuosite artėjančiame paramos koncerte „Christmas with JOY“. Kaip pradėjote dalyvauti labdaros projektuose ir kodėl Jums tai yra svarbu?

– Visada dalyvaudavau bendruomenės veikloje – ne tik Lietuvoje, bet ir kai gyvenau Amerikoje. Tarkime, per šventes eidavome į benamių prieglaudas, kur dalindavome maistą. Ir visuomet kviesdavome prisijungti jaunus žmones – kad jie pajustų, jog yra bendruomenės dalis ir kaip svarbu padėti kitiems. Visuomet širdyje jautėme, kad reikia galvoti ne vien apie save.

REKLAMA

– Ką Jums reiškia Kalėdos ir kas Kalėdų laikotarpiu Jums yra svarbiausia?

– Tai labai svarbi šventė ir proga mums visiems, kaip jau minėjau anksčiau, pagalvoti ne tik apie save ir rasti būdą, kaip kažką duoti, padėti kitiems. Per Kalėdas svarbiausia yra meilė.

– Ką per Kalėdas norėtumėte pasakyti ir palinkėtumėte kitiems žmonėms?

Apie tai dainuoju ir vienoje iš savo dainų: mano palinkėjimas – kad visi mylėtų ir galėtų skirti laiko savo artimiesiems. Kad kiekvienas akimirkai sustotų, apsidairytų ir pagalvotų apie kitus.

REKLAMA

Prisimenu, kai pati buvau vaikas – aš neužaugau pasiturinčių amerikiečių namuose, buvome neturtingi. Per Kalėdas negaudavau dovanų, svarbiausias dalykas mano šeimoje buvo skirti laiko vienas kitam ir parodyti savo meilę. O dovanos, kurias gaudavome, dažniausiai būdavo iš tokių žmonių, kurie pagalvodavo daugiau nei vien apie save ir savo šeimas – kaip ir mes darome dabar. Svarbiausia yra mylėti ir dalintis.

*****

Visi norintys prisidėti prie labdaros, kviečiami aukas pervesti į banko sąskaitą:

AB bankas „Swedbank“ – LT 98 7300 0100 0244 6960, Draugija „Paguoda“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų