REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Gruodžio 1–2 dienomis Vilniaus „Siemens“ arenoje 12-ą kartą vyksta tradicinis tarptautinis sportinių šokių festivalis „Lithuanian open 2012“. Turnyro ketvirtfinalyje šoko keturios lietuvių poros, bet tik Jokūbui Venckui ir Jomantei Dapkevičiūtei pavyko patekti į pusfinalį, į finalą pora neprasibrovė.

REKLAMA
REKLAMA

„Savo pasirodymą vertiname puikiai. Iš šių varžybų tikėjomės daug, nes savi žiūrovai, norėjosi kuo geriau pasirodyti, nes atėjo ir draugų. Šiandien mums pavyko pasiekti pusfinalį, bet mes galime daug daugiau. Atmosfera arenoje buvo nuostabi, žiūrovai nuostabūs, mums labai patiko šokti, pasaka.“, - kalbėjo J. Venckus.

REKLAMA

Šokėjas aptarė prastą lietuvių padėtį Lotynų Amerikos šokių konkursuose:

„Dabar Lietuvoje Lotynų Amerikos šokių poros yra labai jaunos. Pasikeitė kartos iš karto krito lygis. Bet dabar mes pakelsime viską iš naujo ir mes būsime geriausi.“

Turnyrą laimėjusi pora V. Voronovas ir A. Imrekova teigė, kad tokią taurę gavo pirmą kartą gyvenime.

„Labai gražus turnyras, ačiū organizatoriams, kad mus pakvietė. Mes labai džiaugiamės, kad laimėjome ir labai ačiū nuostabiai publikai, kad mus taip priėmė. Atmosfera buvo puiki, nes grojo orkestras, labai patiko šokti pagal gyvą muziką. Pirmą kartą karjeroje iškovojome tokį titulą, nes tokios taurės neduoda net pasaulio čempionate“, - vienas kitą papildydami sakė šokėjai.

REKLAMA
REKLAMA

REZULTATAI:

1 vieta: Valentinas Voronovas ir Alina Imrekova (Rusija)

2 vieta: Andrejus Kiselevas ir Anastasiya Balaeva (Rusija)

3 vieta: Martis Smolko ir Viktorija Puhovika (Latvija)

4 vieta: Artemas Lazarevas ir Jakaterina Isakovich (Ukraina)

5 vieta: Joelis Lopezas ir Kristina Bespechnova (Ispanija)

6 vieta: Krystianas Radziejowskis ir Sylwia Maczek (Lenkija)

Festivalio svečiai buvo Klaipėdos universiteto Lotynų Amerikos šokių ansamblis „Žuvėdra“ , kurie pristatė naują programą RIO, su kuria jau kitą šeštadienį varžysis pasaulio čempionate Vokietijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Festivalio organizatoriai – Tarptautinė ir Lietuvos sportinių šokių federacijos bei Vilniaus sportinių šokių klubas „Ratuto“.

Festivalio dalyviai nuo mažiausių 5 metukų vaikų grupės šokėjų iki aukščiausios klasės suaugusiųjų grupės šokėjų duetų.

Šokėjai varžėsi dėl pagrindinio prizo – Vilniaus miesto mero taurės.

Turnyre dalyvavo šalys iš Slovakijos, Vokietijos, Suomijos, Lenkijos, Latvijos, Estijos, Rusijos, Baltarusijos, Moldavijos, Rumūnijos, Ispanijos, Portugalijos, Slovėnijos, Italijos, Serbijos ir kitų šalių. Juos vertino tarptautinė aukščiausios kategorijos teisėjų komanda iš 13 pasaulio šalių.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų