REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujųjų metų išvakarėse vasariška gyvybe suspurdantys pajūrio kurortai ir šiemet svečių stygiaus jausti neturėtų. Netikėtai aktyvios rezervacijos, iki šventės likus bemaž mėnesiui, ypač džiugina Palangos verslininkus, šiandien rašo "Klaipėda".

REKLAMA
REKLAMA

Didžiausio šalies kurorto viešbučius ir restoranus vienijančios asociacijos vadovė Giedrė Kvedaravičienė pripažino, kad šiemetės tendencijos maloniai nustebino.

REKLAMA

„Bent jau Palangos svečiai nakvynes Naujųjų metų sutiktuvėms įprastai užsisako paskutinę minutę – likus savaitei dviem iki šventės. Šiemet faktiškai nuo lapkričio pradžios stebime gana intensyvų pavienių poilsiautojų domėjimąsi tokiomis galimybėmis ir aktyvias rezervacijas. Šiandien būtų galima teigti, kad apie pusė nakvynės vietų Palangoje yra rezervuota. Palyginti su ankstesniais metais, tai išties geras rodiklis“, – pripažino pašnekovė.

REKLAMA
REKLAMA

G.Kvedaravičienė svarstė, jog galbūt žmonės išsiilgo švenčių, juo labiau kad ir šiemetė vasara buvo gana prasta. Asociacijos vadovė neatmetė ir kito motyvo. G.Kvedaravičienė pripažino, jog didžioji dalis svečių Palangoje planuoja apsistoti naujametį periodą.

„Daugiausiai atvykstančiųjų tradiciškai bus iš kitų Lietuvos miestų. Kaip įprasta, sulauksime ir svečių iš artimiausio užsienio, nes Palangą žiemos metu lengviausiai gali pasiekti mūsų kaimynai iš Latvijos, Kaliningrado srities. Kad tokios tendencijos keistųsi kardinaliau, reikia paprastesnio kurorto pasiekiamumo“, – seną problemą įvardijo G.Kvedaravičienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pašnekovės teigimu, būtų sudėtinga vienareikšmiškai įvardyti, kiek naujametę naktį Palangoje kils apgyvendinimo paslaugų kainos. G.Kvedaravičienės pastebėjimu, dažnai Palangą bandoma lyginti su Druskininkais. Tačiau pranešimus, esą pastarajam kurorte Naujųjų metų sutiktuvėms jau seniausiai rezervuotos visos nakvynės vietos, pašnekovės manymu, reikėtų vertinti objektyviai.

Pagal kambarių skaičių didžiausio Palangos viešbučio „Vanagupė“ rinkodaros ir viešbučio veiklos vadovė Giedrė Rudienė prisiminė, jog vieni prasčiausių pastarųjų metų buvo 2009-ieji.

REKLAMA

Išgąsdinti krizės svečiai labai vangiai rezervavosi vietas. Tačiau per pastaruosius metus situacija akivaizdžiai pagerėjo.

Pašnekovė taip pat pripažino, jog šiandienos tendencijos jau leidžia tikėtis geresnių rezultatų nei pernai.

Neringos svečiai neskuba

Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ direktorė Regina Kondraškina patvirtino, jog ir šios įstaigos darbuotojai pastaruoju metu sulaukia nemažai užklausų dėl apgyvendinimo galimybių šventiniu periodu.

Tradiciškai Naujųjų metų sutiktuvių proga tikimasi sulaukti svečių iš Kaliningrado srities, tačiau didžioji dalis pramogautojų atvyks iš kitų Lietuvos kampelių.

REKLAMA

R.Kondraškinos pastebėjimu, kaliningradiečiai labiau linkę apsistoti viešbučiuose, kurie gali pasiūlyti maitinimą bei naujametę programą, o tautiečiai mieliau renkasi privatų sektorių – butus, apartamentus.

Šventiniu periodu Neringoje paslaugų kainos taip pat šiek tiek pakyla. Pašnekovės skaičiavimu, žiemos „piko“ metu naktis dviem viešbutyje vidutiniškai atsieitų apie 260 litų, keturių žmonių kompanija butą galėtų išsinuomoti maždaug už 200–250 litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų