REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai kitą kartą jūsų sūnus ar dukra pasakys, kad mobiliojo telefono reikia namų darbams atlikti, nepulkite iš karto abejoti. Amerikos tyrimųbendrovė „TRU“ atliko apklausą ir išsiaiškino, kad daugiau nei trečdalis paauglių ruošdami mokykloje užduotus namų darbus naudojasimobiliaisiais telefonais mokslo tikslais.

REKLAMA
REKLAMA

„Vidurinių mokyklų moksleiviai naudojasi mobiliaisiais telefonais ne vien pramogų tikslais. Jie užaugo su šiomis technologijomis“, – teigė tyrimuivadovavusi Kristi Sarmiento.

REKLAMA

Tyrimo išvadose pabrėžiama, kad 39 proc. 11–14 metų moksleivių ruošdami namų darbus naudojasi išmaniaisiais telefonais, 31 proc. šios amžiaus grupės apklaustųjų naudojosi planšetiniais kompiuteriais, o 65 proc. – ir nešiojamaisiais kompiuteriais.

Tačiau šių įrenginių naudojimas smarkiai sumažėja atėjus į mokyklą. Tik 31 proc. moksleivių sakėsi naudojantys nešiojamąjį kompiuterį mokykloje, 18 proc. – planšetinį kompiuterį ir tik 6 proc. – išmanųjį telefoną. Toks kontrastas greičiausiai yra dėl to, kad ne visose Amerikos mokyklose leidžiama naudotis mobiliaisiais įrenginiais.

Apklausoje dalyvavę 1000 respondentų taip pat leido padaryti išvadą, kad priklausomai nuo to, kuo aukštesnėje klasėje jie mokosi, tuo labiaudidėja ir išmaniųjų telefonų naudojimas. Pavyzdžiui, 42 proc. šeštokų teigė jais besinaudojantys, o aštuntokų kiekis siekė jau 57 proc.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų