REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Estijoje atlikto tyrimo rezultatai rodo, kad populizmas trijose Baltijos šalyse nėra efektyvus per rinkimus, tačiau Lietuvoje jis populiaresnis ir efektyvesnis nei Latvijoje ir Estijoje, praneša "Estonian Public Boradcasting".

REKLAMA
REKLAMA

Ataskaitą "Populizmas Baltijos šalyse" parašė Talino universiteto Politikos mokslų ir valdymo institutas, o tyrimą finansavo "Open Estonian Foundation". Institutas ištyrė, kaip politinės partijos naudojo populizmo strategiją per parlamento rinkimus Estijoje ir Latvijoje 2011 metais bei Lietuvoje 2008 metais.

REKLAMA

Ataskaitos autoriai populizmą apibūdina kaip "veiksmą (idėją), kuri politinio gyvenimo centre pastato žmones". Pasak autorių, populizmu galima laikyti ir politikų pasidavimą elito ar daugumos nepasitenkinimui.

Atlikus tyrimą buvo pastebėta, kad visose trijose Baltijos šalyse populizmo dažniausiai griebiasi naujos arba nykstančios partijos, bet ši strategija nėra labai sėkminga (vertinant pagal gautų balsų skaičių ir partijų populiarumą). Vis dėlto ataskaitoje pabrėžiama, kad Lietuvoje populizmas naudojamas dažniau ir sėkmingiau. Teigiama, kad čia yra "aiškių ir sėkmingų šovinistų partijų, kurios pasisako už etatizmą ir prezidentinius režimus".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų