REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Prabėgo vos viena valanda, o be bilieto viešuoju sostinės transportu (tiksliau tam tikrais autobusais) važiavusių asmenų net dešimt. Tokį laimikį praėjusį vakarą Vilniuje esančioje Aušros vartų autobusų laukimo stotelėje surinko keleivių kontrolės ekipažas.

REKLAMA
REKLAMA

Per pamainą, kuri užtrunka 8 val., vienas užrašais „Keleivių kontrolė“ paryškintas autobusiukas ir jame esantys keturi kontrolieriai patikrinama apie 100 viešojo transporto priemonių. Vidutiniškai per tokius patikrinimus įkliūva 60-70 keleivių.

REKLAMA

 

 

 

Laukia stipendijos

„Prašau, nebauskite, esu studentė. Be to, šiandien vieną baudą jau sumokėjau. Paleiskite, jeigu galite. Labai prašau. Stipendijos dar negavau. Neturiu iš ko susimokėti“, - kreipėsi į kontrolierių viena į autobusiuką atvestų merginų.

 

 

Kontrolieriui paaiškinus, kad antrą kartą per dieną padarius tą patį pažeidimą gresia bauda nuo 60 iki 100 litų. Mergina, panašu, liko kurčia, nes ji dar kartą pakartojo tą pačią dainelę. Kontrolierius nusileido ir pasakė, kad merginai užteks susimokėti 30 litų. Bet ši vis tiek neatlyžo.

REKLAMA
REKLAMA

Kontrolieriui priminus, kad jai iš tikrųjų turėtų grėsti mažiausiai 60 litų bauda, stipendijos vis laukianti studentė nurimo.

 

 

Netrukus į keleivių kontrolės autobusiuką buvo atvesta 16-metė moksleivė. Tvarkingai apsirengusi mergina ramiai prisėdo, kur jai buvo parodyta ir laukė. Tačiau vos tik kontrolierius pradėjo su ja kalbėti, 16-metė pareiškė, kad jos negalima bausti. Pasiteiravus „Kodėl?“, ši atsakė, kad turi bilietėlį, tik jis – „kažkur“ rankinėje.

Kontrolieriui pasakius, kad dar nėra vėlu jį surasti, mergina atsikirto: „O jūs žinote, kokios būna tos moteriškos rankinės? Ten galima nieko nerasti. Gal to bilietėlio ir neturiu? O gal turiu?“ Kol mergina svarstė „rimtus“ egzistencinius klausimus, kontrolierius išrašė minimalią 30 litų vertės baudą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jauni veidai

Kaip jau minėta, autobusų laukimo paviljone „Aušros vartai“ dirbę kontrolieriai per valandą sugavo dešimt „zuikiais“ liaudyje pramintų žmonių. Net 70 proc. jų buvo moksleiviai arba studentai. Dar trys likę pasitaikė šiek tiek vyresnio amžiaus.

Kontrolieriams įkliuvo viena „porelė“, kuri akivaizdžiai buvo padauginusi alkoholio arba kitų labiau įstatymuose draudžiamų medžiagų. Nors jiems baudas pavyko išrašyti stebėtinai greitai, tačiau moteris nutarė pratęsti savo solo pasirodymą. Ji dar bent 15-20 min. liko autobusų sustojimo paviljone.

REKLAMA

Ir iš pradžių „bendravusi“ su kontrolieriais, vėliau aktyvi moterėlė pradėjo laidyti replikas netoliese buvusiems žmonėms. Visa tai tęsėsi tol, kol jos draugas nepakilo nuo suoliuko ir tvirtomis rankomis „neapkabino“ moters per kaklą. O netrukus, šokio žingsneliu, vyrui vis dar apsijuosus rankomis moters kaklą, „porelė“ nužingsniavo tik jiems žinoma kryptimi.

Per keleivių kontrolės patikrinimą „už ausų“ buvo sučiupti gana jauni, treningų stilių populiarinantys jaunuoliai, tačiau jie, priešingai nei buvo galima laukti, net neketino sprukti nuo kontrolierių. Abu iš karto keleivių kontrolės autobusiuke apsilankę nepilnamečiai ramiai sudribo ant galinių sėdynių ir pabaigė sušlamšti su savimi turėtą traškučių pakelį.

REKLAMA

Vėliau vienas jų vaizdžiai numetė šiukšlę už galinių sėdynių. Treningais pasipuošę vaikinukai greičiausia skubėjo į svarbų susitikimą, nes su kontrolieriumi jie neturėjo noro ginčytis. Beje, kad vakaras buvo ramus patvirtina tas faktas, jog šį kartą kontrolieriams neprireikė policijos pagalbos. Mat visi sulaikytieji pateikė asmens tapatybę įrodančius dokumentus.

Keleiviai atsipalaidavo

Balsas.lt kontrolierius Algis Prichockas pasakojo, kad keleivių be bilieto ypač padaugėjo pradėjus veikti „Vilniečio kortelės“ sistemai: „Žmonės atsipalaidavo, nes galvojo, kad jų niekas nebaus. Praktiškai 2,5 mėnesio nieko ir nebuvo daroma, tačiau nuo lapkričio 5-osios situacija pasikeitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Būtent tą dieną baigėsi laikotarpis per kurį aiškinome keleiviams, kaip naudotis nauja sistema. Kas norėjo, tas tikrai viską suprato.“

Tačiau prasipylus baudoms, kontrolieriams tekdavo išgirsti net ir tokių argumentų, kaip „juk iki naujų metų žadėjote nebausti“, „kodėl skiriate baudą, jei vakar tikrino kontrolė ir viskas veikė, o šiandien jau nebeveikia“ bei panašių „interpretacijų“.

A. Prichockas pasakojo, kad per keturis darbo metus su tam tikrais keleiviais jau spėjo gerai susipažinti. Mat tam tikri keleiviai įkliūdavo vėl ir vėl: „Vieno tokio amžino keleivio be bilieto vardas buvo Kęstutis. Įlipdamas į viešąjį transportą tiesiai šviesiai kreipdavausi į jį vardu. Vyras būdavo nustebęs, kad jį prisimenu, tačiau klusniai susimokėdavo baudą.“

REKLAMA

Taip pat Balsas.lt pašnekovui yra tekę ir iki šiol tenka susidurti su piktybiniu keleiviu. Pusamžis vyras keleivių kontrolės metu tyčia nerodo su savimi turimo papildyto nuolatinio bilieto.

 

 

Ir tik nuvežtas į policijos komisariatą, jis tą bilietą ištraukia. O tada bausti to vyro jau nebėra už ką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų