REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kulto vadovas Warrenas Jeffas pastaruosius 6 metus praleis už grotų dėl jaunų merginų seksualinio išnaudojimo ir tvirkinimo, tačiau tai netrukdo jam toliau kontroliuoti poligaminės bendruomenės gyvenimą, pasakoja „Dailymail.co.uk“.

REKLAMA
REKLAMA

Organizacija, vadinama fundamentalistine vėlyvųjų dienų šventųjų bažnyčia (angl. The Fundamentalist Latter-Day Saints Church) buvo pristatyta „ABS 20/20“, kuri atskleidė, kad 8 tūkst. Jo pasekėjų tiki, kad jis yra Dievo pranašas, kuris buvo neteisingai apkaltintas ir įkalintas.

REKLAMA

Pasak žurnalistų, jo suėmimas ir kalinimas nė kiek nesumažino jo valdžios ir autoriteto bendruomenėje, kadangi jis dabar garbinamas ir kaip kankinys.

2008 metais per Jeffo tvirtovės reidą Eldorade, Teksase, buvo atskleista poligaminė visuomenė, kurioje buvo gausu besilaukiančių mergaičių–nuotakų, vilkinčių uždaromis, pastelinių spalvų suknelėmis su įspūdingomis supintų plaukų šukuosenomis. Organizacija poligamiją laiko kertiniu aspektu, tad kiekvienas jai priklausantis vyras turi daug žmonų. Ši organizacija taip pat tiki, kad poligamija leidžia pasiekti išaukštinimą danguje.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjus daugiau nei vieneriems metams po lyderio įkalinimo, organizacijoje mažai kas pasikeitė. Kaip ir praeityje Jeffas sprendžia, kur žmonės gyvena, su kuo tuokiasi, ką valgo ir kaip rengiasi. Vaikai gauna tik elementarų išsilavinimą, o istorija ir tikslieji mokslai yra ignoruojami. Didžiausias dėmesys skiriamas Jeffo priežodžiams, tokiems kaip „Už kiekvieną nepaklusimą turi ir visa bus baismė“, o kiekviena knyga mokykloje, turi būti patvirtinti lyderio. Ši organizacija yra ginama valstijos ugdymo namuose įstatymo, tad valstybės pareigūnai neturi galimybių kištis į mokymo programą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vietinėje mokykloje vaikai taip pat yra mokomi, kad Jeffas buvo JAV prezidentas, o Dievas nuvedė Neilą Aemstrongą tolyn nuo mėnulio per jo misiją.

Trys merginos, prieš kelis mėnesius pabėgusios iš organizacijos, žurnalistams teigė, kad niekada nebuvo girdėjusios apie Ronalda Reaganą, AIDS arba senį Šaltį.

Moterys šioje sektoje visada devi ilgas sukneles aukštu kaklu, nes tiki, kad jų kūnai šventi. Miestelio siuvėja Lizzie Jeffs teigė, kad moterys taip pat tiki kuklumu. Moterims taip pat neleidžiama kirptis plaukų, nes tikima, jog jos turės plaukais plauti vyrų kojas danguje.

REKLAMA

Visi gyvena poligaminėse santuokose ir kiekvienas vyras turi mažiausiai tris seseris žmonas.

2011 metais Jeffas buvo apkaltintas 12 ir 15 metų mergaičių tvirkinimu, kurias pasiėmė sau į žmonas.

Dar 11 organizacijos vyrų buvo apkaltinti nusikaltimais tokiais kaip tvirkinimas ir poligamija. Kol kas buvo nuteisti 6, kuriems buvo skirtos kalėjimo bausmės nuo 6 iki 75 metų.

Pastaraisiais mėnesiais kalinamas lyderis ėmė siautėti. Savo bendruomenei jis uždraudė vaikams duoti žaislus ir valgyti kukurūzus. Taip pat susituokusioms poroms buvo uždrausta turėti lytinių santykių ir net prisiliesti prie vienas kito. Vietoje to, jis paskyrė 15 vyrų, kurie turėtų būti visų organizacijos vaikų tėvai. Taigi, jei moteris nori susilaukti vaiko, ji turi nueiti pas vieną iš išrinktųjų vyrų. Šie sutarti lytiniai santykiai taip pat turi būti stebimi vieno iš išrinktųjų. Taip pat šiuo metu 500–600 vyrų ir moterų buvo atskirti nuo bendruomenės ir išsiųsti iš miestelio be teisės sugrįžti.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų