REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ekstremistų grupėms priklausantys Sirijos sukilėliai paviešino vaizdo įrašą, kuriame skelbia nepripažįstantys naujosios Sirijos opozicijos koalicijos ir teigia Alepo mieste įkūrę „islamo valstybę", paneša AP.

REKLAMA
REKLAMA

Sukilėlių grupuotės, kurios bando nuversti prezidento Basharo al-Assado režimą, lapkričio 11 dieną Katare sukūrė Sirijos nacionalinę opozicijos ir revoliucinių pajėgų koaliciją. Vaizdo įraše 13 radikalių sukilėlių grupuočių teigia, kad nepripažįsta naujosios koalicijos. Jie tvirtina, kad tai „užsienio projektas", ir skelbia, kad Alepo miestą, kuriame kovoja daug radikalių sukilėlių grupuočių, paskelbė „islamo valstybe". Vaizdo įrašo autentiškumo patikrinti nepavyko, bet jis buvo paviešintas tinklalapyje, kuriame skelbiami grupuotės „Al Qaeda" ir kitų kovotojų pranešimai.

Sirijos sukilimas prasidėjo nuo taikių protestų 2011 metų kovą. Protestai greitai peraugo į pilietinį karą. Dauguma sukilėlių yra sunitai musulmonai, o dauguma režimo narių yra alavitai. Per sukilimą žuvo jau daugiau nei 36 tūkst. žmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų