REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aleksandro Vešniakovo įgaliojimų perėmėju Centrinės rinkimų komisijos (CRK) vadovo poste taps daug metų Sankt Peterburgo merijoje išdirbęs Vladimiras Čiurovas, o ne "Vieningosios Rusijos" narys Stanislavas Vavilovas, kuris anksčiau buvo nurodomas kaip pagrindinis pretendentas, remdamasis žiniasklaida, rašo naujienų tinklalapis "NEWSru.com".

REKLAMA
REKLAMA

Pasak laikraščio "Vedomosti", būtent dėl V.Čiurovo, fiziko pagal išsilavinimą, Valstybės Dūma neseniai pakeitė įstatymą, leidusi dirbti CRK ne vien juristams.

REKLAMA

Kovo 27 dieną CRK pirmą kartą susirinks naujos sudėties. Tada ir paaiškės, kas užims A.Vešniakovo vietą - pirmasis posėdis bus organizacinis.

Leidinio šaltinis, artimas prezidento administracijai, pranešė, kad pirmininko pavaduotojo kėdę gaus proprezidentinės "Vieningosios Rusijos" narys Stanislavas Vavilovas, o komisijos sekretoriaus - Nikolajus Konkinas.

53-eji metų V.Čiurovas nepartinis, tačiau į Dūmą 2003 metais buvo išrinktas pagal nacionalistinės Rusijos liberalų demokratų partijos sąrašą.

REKLAMA
REKLAMA

Leningrado universiteto fizikos fakultetą baigęs V.Čiurovas 1992 metais, kai V.Putinas tapo Sankt Peterburgo merijos užsienio ryšių komiteto vadovu, pradėjo dirbti jo vadovaujamame komitete ir nuo 1995 metų tapo iš pradžių Regioninio bendradarbiavimo valdybos vadovo pavaduotoju, o vėliau vadovu.

Buvusių prezidento tarnybos draugų paskyrimą į svarbiausius CRK postus Tarptautinio politikos ekspertizės instituto direktorius Jevgenijus Minčenka aiškina V.Putino personalo politikos koncepcija.

Politologo nuomone, jos tikslas - į valdžią atvesti žmones, ištikimus ne vienam ar kitam klanui, o asmeniškai jam.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Tai balansas ne tarp grupuočių ar politikos ir nomenklatūros struktūrų, o tikriausiai kompromisas tarp konkrečių personalijų, nuo seno kaip nors susijusių su juo", - sako J.Minčenka.

"Būsimi rinkimai žada didžiulę elito sluoksnių konkurenciją ir ginčus, - sutinka CRK narys, turintis patariamojo balso teisę Vladimiras Solovjovas. - Ir dviejų valdžios partijų peštynės pavasarį per rinkimų kampaniją - tik žiedeliai".

Jo nuomone, V.Putino tikslas - paimti rinkimų kontrolę į savo rankas ir neleisti elito sluoksniams aiškintis tarpusavio santykius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų