REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kinijos sostinėje, sulaukęs 84 metų, mirė paskutinis buvusio šalies lyderio Mao Zedongo (Mao Dzeduno) sūnus Mao Anqingas (Mao Ančingas), šeštadienio vakarą pranešė oficiali naujienų agentūra "Xinhua".

REKLAMA
REKLAMA

Pasak agentūros, jis sirgo proto ligomis, bet dirbo rusų kalbos vertėju.

Mao Anqingas gimė centrinėje Hunano provincijoje. Jis buvo antrasis Mao Zedongo ir jo pirmosios žmonos Yang Kaihui (Jan Kaihui) vaikas.

REKLAMA

1930 metais Yang Kaihui buvo suimta provincijos sostinėje Čangšoje ir nužudyta, kaip manoma, tuometinių valdžioje buvusiųjų nacionalistų. Mao Anqingą komunistų pogrindininkai po to slapta išgabeno į Šanchajų.

1933 metais Mao Anqingą Šanchajuje sumušė policija ir todėl paskui jis visą gyvenimą sirgo proto liga, sakoma agentūros pranešime.

Mao Anqingas ir jo vyresnysis brolis Mao Anyingas (Mao Anjingas) 1936 metais buvo išsiųsti į užsienį ir beveik dešimtmetį praleido Sovietų Sąjungoje. Į Kiniją jiedu grįžo tik 1947 metais.

REKLAMA
REKLAMA

Po Mao Anqingo mirties liko jo žmona fotožurnalistė Shao Hua (Šao Hua) ir sūnus Mao Xinyu (Mao Sinju), gimęs 1970-aisiais metais, per patį Kinijos kultūrinės revoliucijos, Mao Zedongo pradėtos savo valdžiai sustiprinti, įkarštį.

Geriau skaitęs rusų negu kinų kalba, Mao Anqingas vertė marksizmo-leninizmo veikalus ir dirbo Kinijos centrinio komunistų partijos komiteto visuomenės informavimo departamente, pranešė Kinijos žiniasklaida.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų