• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai kuriems parlamentarams siūlant paviešinti valstybės saugumo Seimui perduotą medžiagą dėl Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininko Algimanto Matulevičiaus galimų ryšių su KGB, VSD pareiškė, kad ši medžiaga ir taip nėra slapta.

REKLAMA
REKLAMA

"Valstybės saugumo departamentas atkreipia dėmesį, kad Seimo pirmininkui ir Seimo valdybai pateikti dokumentai, kuriais remiantis prašoma panaikinti leidimą dirbti su įslaptinta informacija Seimo nariui A.Matulevičiui, nėra įslaptinti. Riboto naudojimo yra vienintelis dokumentas - paties A.Matulevičiaus asmens anketa", - pažymima trečiadienį paskelbtame VSD pranešime.

REKLAMA

Trečiadienį posėdžiavę Seimo valdybos nariai ragino Seimo pirmininką Viktorą Muntianą su VSD pateikta medžiaga leisti susipažinti tiek A.Matulevičiui, tiek leidimą dirbti su slapta informacija turintiems parlamentaras, tačiau parlamento vadovas, į klausimą, ar atsižvelgs į tokį raginimą, neatsakė.

Su VSD pateikta medžiaga nėra susipažinęs ir pats A.Matulevičius.

Jei A.Matulevičius, kurį VSD įtaria nuslėpus ryšius praeityje su sovietų KGB, neteks leidimo dirbti su slapta medžiaga, tai iš esmės reiškia, kad jis nebegalės užimti Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vadovo posto, kuriame dirba vos pusę metų.

REKLAMA
REKLAMA

VSD generalinis direktorius Arvydas Pocius, praėjusią savaitę kalbėdamas Seime, pareiškė, jog surinkta pakankamai medžiagos, patvirtinančios, jo teigimu, Seimo NSGK pirmininko A.Matulevičiaus ryšius praeityje su sovietų KGB.

Anot V.Muntiano, Valstybės gynimo tarybos posėdyje pirmadienį A.Pocius paaiškino, kad ankstesnis VSD sprendimas duoti leidimą A.Matulevičiui dirbti su slapta informacija buvo susijęs su jau atleistais iš tarnybos pareigūnais.

A.Matulevičius, kuris yra vienas aršiausių A.Pociaus kritikų, vadovavo NSGK atliktam VSD veiklos tyrimui. Pernai gruodį paskelbtos tyrimo išvados buvo nepalankios dabartinei VSD vadovybei.

A.Matulevičius neigia buvęs susijęs su okupacinės valstybės represine struktūra ir apskundė VSD vadovą A.Pocių teismui, kaltindamas jį šmeižtu ir reikalaudamas 100 tūkst. litų kompensacijos už neturtinę žalą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų