REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į verslininkų mūšį dėl Kauno termofikacinės elektrinės buvo įtraukti ir Saugumo departamento pareigūnai, rašo „Kauno diena“.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybės saugumo departamentas aktyviai dalyvavo Rusijos interesų sferoje esančių verslininkų varžytuvėse dėl Kauno termofikacinės elektrinės, o visam procesui dirigavo valstybininkais iki šiol save vadinantys asmenys.

REKLAMA

Tai atskleidžia vakar išviešinta parlamentinio tyrimo medžiaga, teigiama dienraštyje. 

Iš jos aiškėja VSD pareigūnų, kelerius metus vykdžiusių tyrimus, susijusius su Lietuvos energetiniu saugumu, pasirengimas paskelbti savo darbo išvadas, taip pat ir atskleisti aukštų pareigūnų ryšius su Rusijos įtakos zonoje esančiais verslininkais bei tai, kaip šie tyrimai buvo stabdomi.

„Dabartiniu metu iškilo didelė grėsmė būti atskleistai tai sistemai, kuri yra sukurta šitų žmonių, kurie atstovauja „Gazprom“ interesams. Didelė grėsmė sužlugti tai sistemai“, - parlamentinei komisijai aiškino vienas šiuo metu iš VSD jau atleistas pareigūnas. Manoma, kad darbo jis neteko dėl liudijimo Seimo komisijai.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusių metų liepos pabaigoje dėl Kauno termofikacinės elektrinės užvirė tikras mūšis, rašo „Kauno diena“. Jau anksčiau buvo kalbama, kad keičiant elektrinės vadovybę „Dujotekanai“ „stogu“ tarnavę aukšti pareigūnai peržengė visas padorumo ribas.

Tą dieną „Gazprom“ kartu su „Dujotekana“ ir JAV įmone „Clement Power Venture“ valdomoje Kauno elektrinėje buvo suformuota naujoji valdyba. Ji atleido iš pareigų elektrinės vadovą Algimantą Stasiukyną ir vietoj jo paskyrė technikos direktorių Antaną Pranculį. Tačiau, įsikišus teismams, laikinuoju elektrinės administratoriumi tapo „Dujotekanos“ vadovas R. Stonys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į konfliktą, kurį spręsti teko net policijos pajėgomis, buvo įtraukti ir VSD pareigūnai. Iš pareigūnų liudijimų Seimo komisijai aiškėja, kad talkinti „Dujotekanai“ buvo pasiųsti keli Kauno padalinio saugumiečiai. Juos pas konfliktuojančius verslininkus esą pasiuntė tuo metu VSD vadovą A. Pocių laikinai pavadavęs Darius Dabašinskas.

„Januška organizavo pagalbą Stoniui, - liudijo vienas VSD pareigūnas, - Stonys klausė, ar tikrai, Albinai (Januška – red.) užtikrinai, kad tikrai bus tas žmogus, ir tai, kad viskas bus padaryta.“

REKLAMA

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto nariai klausė liudyti pakviestų pareigūnų, kiek patikima informacija, kad VSD konflikte dėl Kauno elektrinės atstovavo R. Stonio interesams.

„Koks patikimumas? Na, aš sakyčiau šimtaprocentis, - sakė liudijęs VSD atstovas. – Ten matyti, kaip viskas vyksta: Kadangi reikėjo skubėti, ten, Kaune, vyksta neramumai, Stonys spaudžia Janušką, Januška spaudžia saugumo vadovus, saugumo vadovai siunčia savo žmones padėti Stoniui aiškintis, duoda pasiūlymus, ką reikėtų daryti, per ką daryti. Darykite per spaudą, ir t.t., ir t.t.“, rašo „Kauno diena“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų