REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Partijos Tvarka ir teisingumas lyderis Rolandas Paksas sveikina Prezidentės Dalios Grybauskaitės pasiūlymą rinkimus laimėjusios Socialdemokratų partijos pirmininkui Algirdui Butkevičiui formuoti Ministrų Kabinetą.

REKLAMA
REKLAMA

R. Pakso nuomone, sprendimai ir diskusijos dėl naujos Vyriausybės, Seimo institucijų formavimo turi būti trumpi, aiškūs bei konkretūs. Kitokie - tik atitolina konkrečius darbus, kuriuos vėluojant padaryti laiku valstybė ir jos piliečiai patirs nuostolių.

REKLAMA

„Visiems reikėtų pagaliau suprasti, kad rinkimai baigėsi, kitų artimiausiu metu nebus, ir nuo tuščių diskusijų pereiti prie konstruktyvių pasiūlymų ir sprendimų, nes ilgas tarpuvaldis valstybei neduos jokios ekonominės ar politinės naudos. Reikia suremti pečius ieškant konkrečių ir efektyvių valstybės valdymo ir ekonomikos skatinimo, socialinės atskirties mažinimo sprendimų“, - sakė R. Paksas.

Politiko teigimu, pirmieji svarbiausi naujos valios darbai, vardan kurių bus peržiūrimas ir biudžeto projektas - minimalios algos padidinimas, akcizų degalams subalansavimas, pridėtinės vertės mokesčio lengvatų taikymas kai kuriems pirmo būtinumo produktams.

REKLAMA
REKLAMA

„Prie pirmųjų svarbių darbų priskirčiau ir renovaciją, tačiau dėl gamtinių sąlygų ypatumų ji anksčiau kaip pavasarį neprasidės. Privalome tą pauzę išnaudoti tinkamam įstatymų bazės ir kitų teisės aktų parengimui ir tai labai rimtas darbas naujai koalicijai“, - sakė vienas iš naujos valdančiosios koalicijos lyderių R. Paksas.

„Tvarkiečių“ partijos pirmininko vertinimu, ir Lietuvos, ir daugelio Europos valstybių situacija, visuomenės nepasitenkinimas jose šiandien rodo, kad taupymas nėra vienintelė panacėja prieš ekonominės krizės padarinius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Valstybė turi sudaryti ekonomines paskatas didėti vartojimui vidaus rinkoje, mažinti darbo jėgos apmokestinimą, tačiau svarbiausia - politikai negali į biudžetą žiūrėti kaip į aritmetinių skaičių visumą ir nematyti už jų konkrečių žmonių, jų lūkesčių, riboti jų galimybes dirbti ir užsidirbti“, - sakė R. Paksas.

Jo teigimu, taupymas taip pat neturėtų būti pamirštas, tačiau taupyti reikėtų ne socialiai pažeidžiamų visuomenės sluoksnių sąskaita, bet taupant valstybės valdymui skiriamas lėšas ir peržiūrint Valstybės investicijų programoje numatytas išlaidas.

REKLAMA

„Šiandien yra gerokai svarbesnių dalykų, negu valstybės institucijų turto atnaujinimo siekiai, naujų kompiuterių įsigijimas ar informacinių sistemų modernizavimas“, - sakė partijos Tvarka ir teisingumas pirmininkas, Europos Parlamento narys R. Paksas.

Kaip ELTA jau skelbė, Prezidentė Dalia Grybauskaitė Premjeru teiks Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininko A. Butkevičiaus kandidatūrą. Tai šalies vadovė ketina padaryti antradienį.

Tai D. Grybauskaitė pranešė po pirmadienį įvykusio susitikimo su LSDP lyderiu.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų