REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per apklausą penktadienį buvęs CŽV vadovas Davidas Petraeusas JAV parlamento nariams sakė, kad išpuolis prieš konsulatą Bengazyje, Libijoje, buvo teroristinis, pranešė BBC.

REKLAMA
REKLAMA

D. Petraeusas teigė, kad visuomenei apie tai buvo pranešta ne iš karto, nes buvo norima šią informaciją nuslėpti nuo įtariamų teroristinių grupuočių. Generolas apie išpuolį Bengazyje liudijo praėjus savaitei po to, kai atsistatydino. Jis teigė pasitraukęs iš CŽV vadovo pareigų dėl nesantuokinių ryšių, o ne dėl to, kaip CŽV reagavo į išpuolį prieš JAV konsulatą, per kurį žuvo JAV ambasadorius ir dar trys amerikiečiai.

REKLAMA

Respublikonai kritikuoja Baltuosius rūmus dėl reakcijos į įvykius Bengazyje ir teigia, kad visuomenė buvo klaidinama.

D. Petraeuso apklausa vyko už uždarų durų, bet kai kurie parlamentarai reporteriams papasakojo, apie ką buvo kalbama. Buvęs CŽV vadovas sakė, kad jie žinojo, jog išpuolį rugsėjo 11 dieną surengė teroristai. Tačiau netrukus po išpuolio pareigūnai teigė, kad išpuolis įvyko spontaniškai per protestą dėl JAV sukurto filmo, pašiepiančio musulmonus.

D. Petraeusas teigė, kad informacija apie teroristus buvo išbraukta iš galutinio pranešimo apie išpuolį, bet sakė nežinąs, kuri federalinė agentūra tai padarė. Anot demokratų partijos parlamentarų, D. Petraeusas sakė, kad informacija buvo nuslėpta žvalgybiniais, o ne politiniais tikslais. Be to, generolas teigė, kad konsulato apsauga buvo tokia silpna, kad užpuolikai tiesiog įėjo į pastatą ir sukėlė gaisrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų