• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos lėlių teatras šeštadienį kviečia į trečiąją šio sezono premjerą – spektaklį „Raudonkepuraitė“. Jo kūrėjai sako, kad į klasikinę Charles'io Perrault pasaką pažvelgė kitu kampu – vilko akimis.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip kiekvienas režisierius suaugusiems svajoja pastatyti „Hamletą“, taip lėlių teatre – „Raudonkepuraitę“, sako spektaklio kūrėjai. Be šios Ch. Perrault pasakos turbūt neužaugo nė vienas vaikas, tačiau, pagvildenus ją atidžiau, pasak jų, atsiveria klodų klodai. Prieš sukuriant šiuolaikinę „Raudonkepuraitės“ siužeto versiją Klaipėdos lėlių teatrui, kūrėjai sako atlikę išsamią studiją.

REKLAMA

„Paskaičiau, ką apie tai galvoja Froidas, ką Jungas, ką galvoja daugelis kitų, kaip ją interpretuoja psichologija, pasakų specialistai, ir pamačiau, kad niekas ten neaišku, viskas labai sudėtinga“, – sako dramaturgas Mindaugas Valiukas.

Nuo klasikinio siužeto klaipėdiečiai sako labai nenutolę. Tačiau į Raudonkepuraitės istoriją siūlo pažvelgti vilko akimis, kuris, jų interpretacijoje yra teigiamas personažas, visiškai kitoks nei kiti spektaklyje veikiantys vilkai.

REKLAMA
REKLAMA

„Kaip vilkas jaučiasi toje situacijoje, kodėl jis praryja Raudonkepuraitę ir močiutę? Gal jį stumia į tą nusikaltimą kiti, aplinka, kurioje jis yra, ir tiesiog susiklosto tokios aplinkybės, kad jis taip pasielgia?“ – svarsto režisierė Gintarė Radvilavičiūtė.

Kūrėjai tikisi, kad iš vilnos rankomis nuveltomis lėlėmis vilnonėje scenoje atgyjantis „suveltas“ pasakos siužetas bus įdomus ne tik mažiesiems žiūrovams, bet ir jų tėveliams.

Asta KAŽUKAUSKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų