REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžyje šiandien popiet baigta nagrinėti viena iš penkių, perduotų teismui su organizuotu nusikalstamumu susijusių prekybos žmonėmis baudžiamųjų bylų, keturių bendrininkų grupė, kaltinta jaunos merginos pardavimu, sulaukė nuosprendžio, kuriuo jiems paskirtos laisvės atėmimo bausmės: G. P. nuteistas septynerių metų, A. K. – šešerių metų, R. Š. ir  J. V. – penkerių metų laisvės atėmimu.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybės kaltintojas, prieš keturis mėnesius sakydamas baigiamąją kalbą, keturiems teisiamiesiems už devyniolikmetės pardavimą sekso vergių pirkliams prašė teismo skirti griežtas laisvės atėmimo bausmes: tris bendrininkus prašė nuteisti devynerių metų, vieną jų – šešerių metų laisvės atėmimu.

REKLAMA

Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorų perduotoje nagrinėti apygardos teismui nusikaltimų žmogaus laisvei baudžiamojoje byloje prekyba žmonėmis buvo kaltinami keturi asmenys iš Anykščių, Biržų ir Šiaulių.

Organizuota grupe kartu su kitais prekyba žmonėmis įtariamais asmenimis veikę bendrininkai, pasinaudodami jaunos merginos, neturėjusios pragyvenimo šaltinio, socializuoto elgesio sutrikimais ir psichologinio pažeidžiamumo aspektais, apgaule siekė nukentėjusiąją įtraukti į prostituciją ir pelnytis iš šio verslo. Jai buvo pažadėtas kambarių tvarkytojos ar valytojos darbas užsienio viešbutyje, ji buvo nugabenta į Jungtinę Karalystę ir parduota sekso vergių pirkliams, kurie pažadėjo bendrininkams mokėti 10 procentų nuo į prostituciją parduotos devyniolikmetės uždirbtų pinigų.

REKLAMA
REKLAMA

Apgaule parduota mergina, nors ir laikyta nelaisvėje, mušta ir gąsdinta, nesutiko tarnauti prostitucijos verslu užsiimantiems užsieniečiams ir pabėgo. Jungtinės Karalystė pareigūnai, pamatę automobilių aikštelėje sutrikusią ir verkiančią merginą, suteikė jai pagalbą.

Valstybinį kaltinimą palaikęs Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras teigė, kad prekyba žmonėmis yra vienas iš nusikaltimų žmogaus laisvei. Šioje byloje nukentėjusiosios laisvė buvo suvaržyta, jos valia buvo palenkta prekybos žmonėmis baudžiamojo straipsnio dispozicijoje nurodytais būdais – labai sunkų nusikaltimą padarę bendrininkai merginą verbavo, gabeno, įgijo, pirko ir pardavė, jų tyčinius veiksmus turint tikslą išnaudoti nukentėjusiąją prostitucijai patvirtino nukentėjusiosios ir liudytojų parodymai, kiti surinkti duomenys ir įrodymai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu teismuose nagrinėjamose Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorų perduotose baudžiamosiose bylose prekyba žmonėmis kaltinami 34 asmenys.

Šioje byloje ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai, tyrimą organizavo ir kontroliavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Įstatymas tiems, kas verbavo ir gabeno žmogų pasinaudodami jo pažeidžiamumu ir panaudodami apgaulę, nors žinojo arba siekė, kad nukentėjęs asmuo būtų įtrauktas į prostituciją ar būtų pelnomasi iš šio asmens prostitucijos, numato laisvės atėmimą iki 10 metų, už numatytą veiką, padarytą dviem ar daugiau nukentėjusiems asmenims, arba dalyvaujant su organizuota grupe, numato laisvės atėmimą iki 12 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų