• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarptautinės energetikos agentūra (IEA) sumažino naftos paklausos prognozę paskutiniam šių metų ketvirčiui ir pridūrė, kad dėl pasaulinės ekonomikos būklės vartojimo plėtra kitais metais bus ribota.

REKLAMA
REKLAMA

Mėnesinėje savo ataskaitoje IEA naftos paklausos prognozę paskutiniam šių metų ketvirčiui sumažino beveik 300 tūkst. barelių per dieną, iki 90,1 mln. barelių per dieną. Sprendimą lėmė susilpnėjusi Europos ekonomikos būklė ir nuostoliai dėl uragano „Sendi“ (Sandy") Jungtinėse Valstijose.

REKLAMA

Visiems šiems metams IEA prognozuoja, kad vidutinė kasdienė paklausa sieks 89,6 mln. barelių, šiek tiek daugiau nei 88,9 mln. barelių per dieną praėjusiais metais.

Naujosios prognozės atspindi, kaip dėl pasaulio ekonomikos sulėtėjimo sumažėjo naftos paklausa, o šalys galėjo lengviau susitvarkyti su tiekimo trukdžiais, įskaitant Vakarų sankcijas Iranui.

Anksčiau lapkritį, sustiprėjus nerimui dėl Kinijos ir JAV ekonomikų perspektyvų bei baimėms dėl skolų krizės Europoje, naftos kainos smuko iki žemiausio lygio per keturis mėnesius.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų