• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Irano parlamentas tirs tinklaraštininko Sataro Beheščio (Sattar Beheshti) mirties kalėjime priežastis, remdamasi pareigūnais skelbia BBC.

REKLAMA
REKLAMA

35-erių S. Beheštis buvo sulaikytas spalio 30 dieną dėl kaltinimų „veiksmais, nukreiptais prieš nacionalinį saugumą socialiniuose portaluose ir “Facebook".

REKLAMA

Policija trečiadienį nurodė S. Beheščio artimiesiems pasiimti jo kūną.

Irano parlamentarai ir žmogaus teisių grupės ragino atlikti tyrimą, o Jungtinės Valstijos buvo šokiruotos dėl pranešimų, jog jis kalėjime buvo „kankinamas ir nužudytas“.

Irano parlamento pirmininko pavaduotojas Mohamadas Hasanas Abutorabifardas (Mohammad Hasan Abutorabifard) sekmadienį informavo, kad Nacionalinio saugumo ir užsienio politikos komitetas tirs šią bylą.

REKLAMA
REKLAMA

„Komitetas buvo informuotas apie incidentą. Jo pranešimas bus paskelbtas šaliai ir parlamentarams“, - naujienų agentūra IRNA citavo M. H. Abutorabifardą.

Penktadienį JAV valstybės departamento atstovė Viktorija Nuland (Victoria Nuland) teigė: „Mes kartu su tarptautine bendruomene reikalaujame Irano vyriausybės ištirti šį nužudymą, teisingumą įvykdyti asmenims, atsakingiems už S. Beheščio areštą, kankinimą ir nužudymą, ir nedelsiant nutraukti S. Beheščio šeimos persekiojimą“.

Organizacija „Amnesty International“ informavo, kad S. Beheštis dieną prieš sulaikymą pranešė, jog jam buvo grasinama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų