• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Žmonės mėgsta keliauti automobiliais, o tokių kelionių mieliausi palydovai – geri keliai ir geros poilsio aikštelės prie jų. Kaip pagerinti „kelių turizmą“ ir pritraukti daugiau keliautojų ant ratų? Nutiesti naujutėlį greitkelį ir pakviesti vieną talentingiausių komandų šių dienų architektūros pasaulyje, kad suprojektuotų šio greitkelio poilsio stoteles.

REKLAMA
REKLAMA

Taigi, sekdama Norvegijos pavyzdžiu, 2009-aisiais Gruzijos kelių direkcija vokiečių kompanijos „J. Mayer H.“ architektams patikėjo suprojektuoti dvidešimties poilsio vietų sistemą.

REKLAMA

Poilsio vietų sistema skirta naujajam greitkeliui, besidriekiančiam per visą šalį ir jungiančiam svarbius verslo ir turizmo taškus – Azerbaidžano ir Turkijos infrastruktūras. Poilsio stotelių pamatai „išrikiuoti“ gražiose, vaizdingose greitkelio apylinkėse, o jų tikslas – suaktyvuoti šių apylinkių verslą. Tad sustoję tokioje poilsio zonoje rasite ne tik degalinę ar prekybos centrą, bet ir vietos ūkininkų turgavietes, kultūros erdves, ekspozicijų sales, skirtas vietos menams ir amatams populiarinti.

REKLAMA
REKLAMA

„J. Mayer H.“ architektams tai ne pirmas didelis uždavinys Gruzijoje. Per pastaruosius metus vokiečiai įgyvendino daug svarbių šalies infrastruktūros projektų, įskaitant naująjį oro uostą, pasienio punktą ir policijos būstinę.

Šių metų gegužę jau buvo baigtos dviejų iš dvidešimties poilsio stotelių statybos ir pradėta darbuotis ties trečiąja. Gruzijos kalnų apsuptyje stūksančios neįprastos betono ir tamsinto stiklo konstrukcijos sulaukia dviprasmiškų reakcijų – vieni vertina idėjos ir jos išpildymo inovatyvumą, kiti stokoja jaukumo ir betono plokštes mielai pakeistų nedideliu žalumos ploteliu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų