• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Susižavėjimas netbook tipo nešiojamais kompiuteriais kuriam laikui  buvo smarkiai atšaldytas suvokimu, jog šie įrenginiai turi gana kuklios įstrižainės ekraną ir tokią pat nedidelę klaviatūrą, o juose įdiegti procesoriai dideliu produktyvumu nepasižymi. Tiesa, „biudžetiniai“ netbookai atverdavo labai daug erdvės techninei kūrybai modifikacijų sferoje, kadangi net ir nesėkmės atveju medžiagų netektys buvo ne tokios didelės, kad būtų priverstų nuliūsti.

REKLAMA
REKLAMA

Kompanijos „nVidia“ vadovas yra įsitikinęs, jog planšetiniams kompiuteriams lemta tapti dominuojančiu nebrangių kompiuterių tipu, rašo cnet.com.  Mūsų dienomis, Jen-Hsun Huango teigimu, planšetės tapo tokiomis universaliomis ir transformuojamomis, jog riba tarp nebrangių nešiojamų kompiuterių ir planšečių tiesiog dingsta.

REKLAMA

Kaip pavyzdys buvo paminėta „Microsoft Surfacce“, kuriai „nVidia“ tiekia savo procesorius „Tegra 3“. Nebrangių asmeninių kompiuterių ateitis, „nVidia“ įkūrėjo manymu, slypi planšetėse. Geras planšetinis kompiuteris – geriau už pigų asmeninį kompiuterį – Jen-Hsun Huangas įsitikinęs, jog vartotojai pagaliau tai pradėjo suprasti.

Lyginant su praėjusiais metais, „nVidia“ planšetinių procesorių su ARM architektūra gamyba išaugo dvigubai, tuo tarpu mobilių procesorių sritis apskritai išaugo „tik“ 50 proc. Šiais metais kompanija ketina realizuoti 30 mln. „Tegra“ procesorių. Nebrangių įrenginių segmente stebima visiškai aiški „kanibalizacijos“ tendencija iš planšetinių kompiuterių pusės, teigia „nVidia“ vadovas. Antra vertus, kitų metų pradžioje, praėjus žiemos šventėms, kompanija tikisi tam tikro sezoninio kritimo tiek planšečių, tiek jiems skirtų procesorių segmente, todėl kompanijos vadovybės optimizmas šiek tiek ribotas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų