REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiuo metu televizijos ekranuose karaliaujantys šokio projektai prie ekranų prikausto ne vieną žiūrovą. Nepaisant to, egzistuoja įvairiausių nuomonių apie šių projektų naudą bei profesionalių šokėjų vaidmenį tokio pobūdžio

laidose.

Šiuo metu televizijos ekranuose karaliaujantys šokio projektai prie ekranų prikausto ne vieną žiūrovą. Nepaisant to, egzistuoja įvairiausių nuomonių apie šių projektų naudą bei profesionalių šokėjų vaidmenį tokio pobūdžio

laidose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos nacionalio operos ir baleto teatro primabalerina Olga Konošenko šokių projektus vertina teigiamai. Jos nuomone, šokio projektai skatina ir plėtoja Lietuvos kultūrą bei ugdo estetinį suvokimą apie šokį.

REKLAMA

„Be abejonės, šokis yra viena pagrindinių žmogaus išraiškos formų. Šokio projektų reikšmė Lietuvos sociokultūriniame gyvenime yra labai svarbi – tai galimybe susipažinti su šokio formomis bei praturtinti žinias apie šią meno rūšį. Šokio projektai formuoja miesto ir šalies, visuomenės kultūrinį gyvenimą“,- teigia balerina.

Šokių projektai naudingi ir patiems dalyviams

O. Konošenko nesliapia, jog stebi LNK televizijos šokių projektą „Kviečiu šokti- pažadinta aistra“. Pasak šokėjos, šis projektas unikalus tuo, jog išlaisvina vaizduotę bei duoda žiūrovui naujų estetinių patirčių.

REKLAMA
REKLAMA

„Jis išsiskiria sudėtingu atlikimu, figūrų gausa, šokėjų artistiškumu ir kompetetinga komisija, kuri įvertina šokį bei individualiai ir motyvuotai pagrindžia savo vertinimus“,- teigia O.Konošenko.

Balerina taip pat mano, jog tokie projektai yra itin naudingi ir dalyviams, nes jiems suteikiama  galimybė patyrinėti savo pojūčius, yra turtinama jų emocinė patirtis, skatinamas asmenybės, individualumo atsiskleidimas, peržiangiamos kompleksų ribos.

A. Štukytė - projekto lyderė

Paprašyta aptarti šiuo metu LNK šokio projekte „Kviečiu šokti- pažadinta aistra“ ant parketo besisukančias poras, viena talentingiauių Lietuvos balerinų negaili pastabų bei kritikos. „Kalbant apie paskutinį pasirodymą, Donato Baumilos poroje nebuvo užtikrintumo, pritrūko tempo, judesiai atliekami atsargiai, tačiau jis yra plastiškas bei pilnas energetikos. Renatai Uzialkaitei tikrai neskirčiau 10 balų, nes jos pasirodymas buvo nestabilus. Taip, tai buvo seksualus, gundantis šokis, bet man jis nebuvo gražus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Graži ir ryški Ingridos Kazlauskaitės pora, tačiau jos tango „nesuskambėjo“, lyginant su prieš tai buvusiais pasirodymais, šį kartą tango žiūrėjosi sunkiai. Į Mantą Stonkų man tiesiog įdomu žiūrėti, jis talentingas aktorius, dėl jo kuriamų personažų galima atleisti ir už šokyje padarytas klaidas.

Katažinos Nemycko pora originali. Buvo pasirinkta originali idėja. Aušra Štukytė man- lyderė, buvo gražu žiūrėti, be komentarų... Dar viena ryški bei itin elegantiška ir stilinga pora yra Gintarės Gurevičiūtės, tačiau šį kartą

pritrūko šokio judesių, vidaus.

REKLAMA

Šokio projekte varžytųsi su kitais baleto artistais

O. Konošenko neslepia, kad yra sulaukusi organizatorių pakvietimo dalyvauti šokių projekte, tačiau prisipažįsta, jog dabar, tam tiesiog niekaip nerastų laiko.

„Tikrai butų įdomu, jeigu ir pas mus butų projektas, kur dalyvautų baleto artistai pavyzdžiui iš Klaipėdos, Vilniaus bei  Kauno teatrų. Kur galėtų susijungti klasikinis ir šiuolaikinis šokis, kuris praplėstų tradicinį choreografinį supratimą. Būtų įdomu Rusijos projektas „Bolero“, tikrai dalyvaučiau.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų