REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Londone ir kituose Jungtinės Karalystės miestuose gyvena šimtai vaikų, kurie neturi jokios šalies pilietybės, skelbia BBC naujienų tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA

Laidos „Inside Out London“ rengėjai išsiaiškino, kad šalyje gyvena daugybė vaikų, kurie, remiantis oficialiais duomenimis, neegzistuoja. Kai kurie jų priversti parsidavinėti, kad turėtų ką pavalgyti. BBC skelbia, kad tai yra visos šalies problema.

REKLAMA

Labdaros organizacijos perspėja, kad tokių vaikų yra ne tik Londone, bet ir Birmingeme, Lydse (Leeds), Koventryje (Coventry), Notingeme (Nottingham), Niukastlyje (Newcastle), Oksforde ir Kardife (Cardiff). „Žmonių be pilietybės problema tikrai neapsiriboja tik Londonu“, – sakė labdaros organizacijos „Asylum Aid“ atstovas Krisas Nešas (Chris Nash). Tačiau jis priduria, kad ši problema yra opiausia Londone.

Daugelis Londone gyvenančių tokių vaikų į Didžiąją Britaniją atvyko legaliai, tačiau taip niekada oficialiai ir nebuvo registruoti. Jie negali įgyti išsilavinimo ir negali gauti socialinio būsto.

REKLAMA
REKLAMA

Dv gerbiamos labdaros organizacijos BBC sakė, kad Londone gyvena šimtai tokių vaikų.

„Iki šiol į mus kreipėsi per 600 jaunų žmonių. Tai labai rimta problema“, – sakė labdaros organizacijos „Safe 'n' Sound“ atstovė Dženifer Bleik (Jennifer Blake).

Kai kurie gatvėse gyvenantys vaikai yra vos sulaukę keturiolikos. Neturėdami, kur gyventi ir ko valgyti, tokie vaikai dažnai nueina nusikaltimų keliu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų