• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaunietis Egidijus Sinkevičius, atstovaujantis Kyumeikan Kendo mokyklą iškovojo antrają vietą tarptautiniame Kendo turnyre „Diuseldorf Cup 20“, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Egidijus savo amžiaus grupėje iki 9 metų finale kovojo su Šiomi Takajuki iš Frakfurfo klubo „Katana“ ir turėjo pripažinti japono pranašumą. Viso turnyre dalyvavo 115 vaikų ir jaunimo iki 18 metų. Turnyre taip pat dalyvavo Kyumeikan Kendo mokyklos nariai Kristupas Kazakevičius ir Pijus Makauskas, kurie savo kovas baigė pirmąjame rate.

REKLAMA

„Diuseldor Cup 20“, jubiliejinis Kendo turnyras, kurį organizavo didžiausia japonų bendruomenė Vokietijoje, kuri jungia daugiau nei vieną tūkstantį čia gyvenančių japonų. Turnyre tai pat dalyvavo bendruomenės nariai iš Didžiosios Britanijos, Belgijos ir Olandijos.

Kendo – tai tradicinis Japonų kovos menas su kardais. Šiuo metu Kendo kaip mokymo priemonė Japonijoje yra įtrauktas į visų vidurinių ir aukštųjų mokyklų mokslo programas. Bendroji Kendo idėja yra treniruoti žmogaus charakterį taikant Katanos principus. Kendo išvertus į lietuvių kalbą reiškia „kardo (Ken) kelias (Do)“.

REKLAMA
REKLAMA

Kendo istorija siekia XII amžių. Norėdami išlaikyti kovinę dvasią ir padaryti kendo prieinamą kiekvienam, 1863 m. japonų meistrai supaprastino šią kovos meno rūšį ir treniruotėse pradėjo naudoti bambukinius kardus bei lengvesnes, bet visiškai patikimas apsaugas kurios naudojamos iki šių dienų.

Lietuvoje Kendo kovos menas skaičiuoja septintus metus. Praktikuojančių žmonių skaičius mūsų krašte siekia 200. Kitas Kendo turnyras kuriam ruošiasi Kyumeikan kendo mokyklos auklėtiniai – sausio 26–27 dienomis „V Shiten cup“ Sankt Peterburge (Rusija).

Lietuvos atstovai Kendo turnyre (nuotr. Organizatorių)Lietuvos atstovai Kendo turnyre (nuotr. Organizatorių)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų