REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„CNN“ praneša, kad JAV, susirūpinusi dėl Sirijos opozicinio judėjimo prieš prezidentą Basharą Al–Asadą neefektyvumo, identifikavo asmenis, galinčius vadovauti judėjimui. JAV valstybės departamentas apie tokius asmenis informuoja opozicijos dalyvius, kurie rinksis lapkričio 7 dieną Dohoje, Katare.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai pirmiausiai suprantama kaip politinė lyderystė. Žmonės, kurie gali ne tik organizuoti, bet ir teikti paslaugas. Juk svarbiausia yra galvoti apie ateitį, kuomet Assadas turės pasitraukti iš valdžios ir Sirijoje bus labai reikalingi žmonės, galintys valdyti ir teikti šalies žmonėms įvairias paslaugas“,  – teigė Patrickas Ventrellis, valstybės departamento spaudos atstovo pavaduotojas.

REKLAMA

JAV atstovai, iskaitant ir JAV ambasadorių Sirijoje susitiko su numatomais asmenimis keliais būdais, teigiama „CNN“ pranešime.Susitikimai apima tokius formatus kaip opozicijos konferencijos ir JAV Istambule vykdoma valdymo mokymų sesija. Pasak valstybės departamento atstovo, yra koncentruojamasi ties asmenimis, turinčiais politinių ir administracinių, o ne karinių gabumų,

Pasak JAV, dabartinė opozicijos Sirijoje valdžia, t.y. Sirijos Nacionalinė Taryba, nesugebėjo suvienyti viso opozicijos judėjimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų