• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiosios Britanijos gyventoja Sara Ege (32 m.) yra kaltinama už savo sūnaus Yaseen Ali nužudymą dėl neva jo nesugebėjimo mintinai išmokti kelių Korano knygos skyrių. Iš pradžių buvo manyta, kad septynerių metų berniuko mirtis yra nelaimingas atsitikimas, tačiau po jo mirties atlikus ekspertizę, paaiškėjo, kad Yaseen mirė anksčiau nei buvo padegtas.

REKLAMA
REKLAMA

Ponia Ege kaltinama smurtavimu prieš sūnų kelerius mėnesius iki jo mirties: berniuką ji mušdavo plaktuku, kočėlu ar šlepetėmis. „Cardiff Crown“ teismas taip pat praneša, kad moteris su vyru Yousuf Ege buvo užrašiusi sūnų į vietinės mečetės pamaldas, kurių metu mokoma Korano.

REKLAMA

Interviu metu su policijos pareigūnais ponia Ege sakė, kad ji liepė savo septynmečiui sūnui įsiminti 35 Korano puslapius mintinai per 3 mėnesius. Tačiau Yaseen dažnai užsibūdavo su draugais ir vis mažiau laiko skirdavo mokslams.

„Aš kaskart vis labiau pykau. Jeigu jis neperskaitydavo teksto taisyklingai, smogdavau jam“, - kalbėjo motina. Pasak jos, berniukas nebuvo labai imlus mokslams ir per vienerius metus sugebėjo išmokti vos vieną Korano knygos skyrių mintinai.

REKLAMA
REKLAMA

„Pykdavau ir rėkdavau ant jo, pasidariau tarsi laukinė, mušdavau jį su pagaliu“, - pasakojo motina.  Sara taip pat užrakindavo berniuką į pašiūrėje esančią trobelę ir liepdavo jam daryti atsispaudimus.

Ponia Ege prisipažino, kad užmušti sūnų jai įsakė Shaitanas (Islamo velnias), ir, kad po jo mirties ji pasijuto 100 procentų geriau.

Policijos ir gaisrininkų pajėgos į Pontcanna miestą, Kardife (Jungtinė Karalystė) atvyko kai  liepsnos pasiekė antrą namo aukštą. Visa tai vyko 2010 metų, liepos mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Yaseen iš liepsnų ištraukęs gaisrininkas, Rhodri Morgan, bandė jį atgaivinti, tačiau berniuko kūnas buvo per karštas, o oda pradėjo luptis sluoksniais. Atlikus tyrimus vis tik paaiškėjo, kad Yaseem buvo miręs anksčiau nei ėmė degti liepsnose.

Motina neigia nužudžiusi sūnų ir tokiu būdu bandžiusi atsikratyti lavono. Ponios Ege vyras, kuris vežiojo berniuką į mečetės pamaldas prieš ir po mokyklos, tikino niekada nematęs, kad jo žmona būtų pakėlusi ranką prieš Yaseem.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų