REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kelionių tinklalapis Independenttravel.com pateikia kelis svarbius patarimus kaip suvaldyti prieš kelionę kylančias emocijas bei stresą:

REKLAMA
REKLAMA

1. Sudarykite sąrašą

Prieš leisdamiesi į kelionę iš anksto susidarykite būtinų kelionei daiktų sąrašą, pradedant drabužiais ir baigiant bendro naudojimo daiktais, tokiais kaip vaistinėlė, higienos priemonės, lietsargis ir kita.

REKLAMA

Taip pat surašykite priminimus apie užduotis, kurias turite įvykdyti prieš kelionę (tai gali būti sveikatos draudimo užsakymas, vizos gavimas ir t.t.). Visų šių dalykų išdėstymas raštu padės jums išlikti organizuotam ir nieko nepamiršti.

2. Dokumentai ir pakavimas

Išvengti paskutinės prieš kelionę valandos panikos padės išankstinis dokumentų pasitikrinimas. Planuodami kelionę, pirmiausiai, įsitikinkite, kad jūsų pasas ar kiti svarbūs dokumentai nenustos galioję kelionei įpusėjus.

REKLAMA
REKLAMA

Niekada nepakuokite lagamino paskutinį vakarą prieš išvykimą, tokiu būdu rizikuojate ką nors pamiršti. Pasiteiraukite žmonių, kuriems teko lankytis toje šalyje, kokių daiktų jie pasigedo atvykę.

3. Išankstinis savęs ruošimas

Pradėkite skaityti apie šalį, į kurią vykstate dar likus keletui mėnesiui iki kelionės pradžios. Nesvarbu ar tai bus kelionės vadovas ar kokia kita knyga, tiesiog pasistenkite pažinti kultūrą iš anksto.

Susipažinkite su tos šalies tradiciniu maistu. Atvykę vietinių gyventojų galite paklausti, kuris restoranas ar kavinė gamina tradicinius patiekalus, jie bus pamaloninti, kad domitės jų kultūra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

4. Pasirūpinkite savimi

Prieš kelionę gerai išsimiegokite. Vartokite vitaminus ir papildus, kad išvengtumėte virškinimo sutrikimų ir sustiprintumėte imunitetą. Nepaisant kelionės džiaugsmų, ji paprastai gali būti varginanti, todėl saugokite savo sveikatą.

Pasiruoškite laiko juostų skirtumams. Stenkitės prisitaikyti prie kitos laiko juostos, dar būdami namuose - valgykite ir eikite miegoti tos vietos, į kurią vykstate, laiku. Būkite kantrūs, jūsų organizmui gali prireikti laiko prisitaikyti prie naujos aplinkos.

5. Atsipalaiduokite

Kai jau lagaminas sukrautas, o jūs pakeliui į oro uostą, nevarginkite savęs bandydami prisiminti, ką galėjote pamiršti. Bet kuriuo atveju, jau nieko nepakeisite, tad atsipalaiduokite ir mėgaukitės naujais įspūdžiais. Juolab, kad daugumą dalykų galite įsigyti svečioje šalyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų