• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apie kovą su korupcija nuolat kalbantis premjero Andriaus Kubiliaus patarėjas Gintaras Kalinauskas galimai nusižengė deklaruojamiems principams, rašo „Lietuvos rytas“.

REKLAMA
REKLAMA

Teigiama, kad jam už mokslinį darbą įmonė Registrų centras atseikėjo daugiau kaip 17 tūkstančių litų. Ar gaudamas pinigų iš valstybinės įmonės G. Kalinauskas nepažeidė kai kurių Korupcijos prevencijos įstatymo nuostatų, dabar bando išsiaiškinti Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Korupcijos prevencijos valdyba.

REKLAMA

Registrų centro atstovai „Lietuvos rytui" tvirtino, kad jokio spaudimo iš politikų pirkti šią disertaciją nepatyrė – esą į juos G. Kalinauskas kreipėsi pats: „Išanalizavus rankraštį, temos aktualumą, Mykolo Romerio teisės universiteto Teisės fakulteto bei Konstitucijos katedros rekomendacijas bei recenzentų nuomonę, buvo priimtas sprendimas išleisti monografiją dviem tomais – atskiriant teorinę ir praktinę dalis.“

REKLAMA
REKLAMA

Patarėjas tikina nematąs nieko bloga, kad jam autorinį atlyginimą už disertacijos pagrindu parašytą darbą sumokėjo valstybinė įmonė.

Pats G. Kalinauskas pagarsėjo vertindamas įvairių tarnybų ir pareigūnų darbą.

Iškart po to, kai FNTT vadinamojoje „mailiaus“ byloje kaip specialųjį liudytoją pabandė apklausti įtakingą konservatorių veikėją, G.Kalinausko grupės nariai atvyko į FNTT būstinę ir pareikalavo leisti susipažinti su ikiteisminiu tyrimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų