REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau šį ketvirtadienį į Lietuvos sostinę kas traukiniu, kas autobusu, kas lėktuvu atvyksta užsienio šalių krepšinio mokyklų keturiolikmečių komandos, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Šio sambrūzdžio priežastis – Sostinės krepšinio mokyklos (SKM) organizuojamas Europos jaunimo krepšinio lygos (EYBL) pirmo etapo turnyras, spalio 25-28 dienomis vyksiantis ežeringame Ignalinos mieste.

REKLAMA

SKM pirmą kartą savo istorijoje priėmė iššūkį surengti tarptautinio lygio krepšinio turnyrą, kuriame tarpusavyje varžysis 8 komandos iš Suomijos, Estijos, Baltarusijos, Rusijos ir Lietuvos.

Ignalinos sporto ir pramogų centre komandos sužais iš viso 20 rungtynių. EYBL pirmo etapo komanda nugalėtoja pateks į kitą etapą, kuriame sieks pakliūti į geriausiųjų komandų, kovosiančių dėl nugalėtojo titulo, šešetuką.

Lietuvai EYBL pirmame etape 1998 metais gimusių vaikinų grupėje atstovaus SKM trenerio Algirdo Budėno treniruojama „SKM-Jūsų Spurtas“ komanda.

REKLAMA
REKLAMA

Idėja įkurti Europos jaunimo krepšinio lygą kilo dar buvo 1998 metais, kuomet tarptautiniame krepšinio turnyre Taline susitiko 7 šalių atstovai (tarp jų ir Lietuvos atstovas Raimundas Kairys), kuriuos suvienijo mintis Baltijos šalių ir Rusijos jaunių komandoms sukurti bendrą varžybų sistemą, kurioje komandos galėtų išbandyti jėgas tarptautinėje arenoje. Šią sistemą šiandien žinome EYBL pavadinimu.

Europos jaunimo krepšinio lyga yra paremta trenerių entuziazmu ir atsidavimu vaikams bei aistra krepšiniui. Visi drauge siekiame sukurti išliekamąją vertę – suburti krepšinio šeimą“,- apie EYBL įkūrimą yra sakęs EYBL prezidentas Guntis Šenhofas.

SKM turnyrą surengti padėjo pagrindiniai SKM komandos ir renginio rėmėjai:  draudimo brokerių įmonė UADBB „Jūsų spurtas", jau 6 metus iš eilės neužleidžianti pirmaujančių pozicijų geriausių Lietuvos brokerių įmonių sąraše, statybinių dažymo medžiagų lyderės tiek Baltijos šalyse, tiek pasaulio rinkose atstovai Lietuvoje – UAB „Caparol Lietuva“, „Nestle Aquarel“ – natūralus švelnaus skonio ir aukštos kokybės šaltinio vanduo bei sportininkų reikiamu ir patikimu inventoriumi besirūpinanti įmonė UAB „Sporticus LT “.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų