REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aukščiausios Tarybos-Atkuriamojo Seimo Pirmininko pavaduotojas, Nepriklausomybės Akto signataras Kazimieras Motieka, penktadienį Seime vykstančioje konferencijoje apžvelgęs Lietuvos istorinį kelią link 1990 metų Kovo 11-osios, išreiškė susirūpinimą, jog trūksta nuoseklios diplomatinės veiklos normalizuojant santykius su Rusija.

REKLAMA
REKLAMA

„Norėčiau atkreipti dėmesį į realiai išlikusius pavojus, kurie buvo ir yra rezgami prieš Lietuvos valstybę. Lietuvos likimą istorija suklostė taip, kad didelių valstybių apsuptyje turime nuolat kovoti už laisvę ir valstybės atkūrimą. Didžioji dalis mus supančių valstybių tapo neagresyvios, o didžioji valstybė - Rusija, perėmusi Sovietų Sąjungos teises ir pareigas, atvirai puoselėja viltis atkurti jos sienas ir kaip 1940 m. “išvaduoti„ Lietuvą, Latviją ir Estiją nuo grėsmės esą iš Vakarų“, - kalbėjo K. Motieka konferencijoje „Lietuvos valstybės atkūrimo darbai“.

REKLAMA

Signataras citavo Michailo Gorbačiovo knygą, parašytą po Kovo 11-osios, 1995 metais, kurioje autorius rašo, kad Lietuvai, Latvijai ir Estijai realiai grėsė fašizmas, todėl ji buvo okupuota.

„Reikia stebėtis knygos ir perestroikos autoriaus veidmainiškumu. Viena vertus, jis - už viešumą ir persitvarkymą, o kita vertus, net 1995 m. drįsta teigti pasauliui, jog Lietuvos okupacijos būtinybė buvo išgelbėti ją nuo gresiančio fašizmo, t. y. nuo 1939 m. tapusio Sovietų Sąjungos draugo, partnerio ir bendražygio - fašistinės Vokietijos“, - piktinosi K. Motieka.

REKLAMA
REKLAMA

„Taigi akivaizdu, kad 1990 m. kovo 11 d. atkurtai mūsų valstybės nepriklausomybei pavojai neišnyko ir yra realūs ir šiandien. Pavojai iš išorės ir vidaus. Šiandieninė Rusija savo imperialistinius planus prieš Lietuvą rezga ne tik Maskvoje, bet ir Lietuvoje. Šiuo aspektu kova prieš iš Rusijos slenkančius pavojus yra rimtas iššūkis Lietuvos Vyriausybei ir diplomatijai“, - kalbėjo signataras.

Konferencija „Lietuvos valstybės atkūrimo darbai“ skirta Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo uždavinių įgyvendinimo 20-mečiui ir pirmojo atkurtos nepriklausomos Lietuvos valstybės vadovo Vytauto Landsbergio 80-mečiui paminėti.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų