REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Netylant kalboms apie masinius pažeidimus Seimo rinkimų pirmojo turo metu, šį trečiadienį, spalio 17 d., prieš vidurdienį prie Lietuvos Respublikos vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) būstinės (Gynėjų g. 8, Vilnius) susirinko  pilietiškai nusiteikę jauni žmonės, kurie parengė kreipimąsi VRK vadovui Zenonui Vaigauskui.

REKLAMA
REKLAMA

VRK vadovui skirtame rašte nuogąstaujama dėl gausybės pažeidimų, užfiksuotų pirmojo Seimo rinkimų turo metu. Žiniasklaidoje paviešinti ir pačių organizatorių, daugelis kurių dirbo apylinkių stebėtojais, užfiksuoti atvejai verčia manyti, kad rinkimams trūko skaidrumo ir demokratinių principų laikymosi.

REKLAMA

Akcijos iniciatoriai buvę stebėtojais sekmadienį vykusių Seimo rinkimų metu,  yra nusivylę tuo, kad buvo bejėgiai sulaikyti pažeidėjus. „Patys buvome stebėtojai rinkimų dieną, matėme dešimtis pažeidimų, tačiau į mūsų skundus nereagavo nei komisijų nariai, nei policija“, – teigia organizatoriai.

Jaunuoliai mano, kad situacija yra itin rimta ir tikisi, kad jų kreipimasis padės atkreipti VRK dėmesį. „Šios akcijos tikslas – ne tik parodyti, kad buvo labai blogai, bet ir apsisaugoti nuo tokio paties scenarijaus per po dviejų savaičių vyksiantį antrąjį rinkimų turą“, – sako organizatoriai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų