REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neramiais laikais investuotojų akys krypsta į saugias investicijas, tačiau vertinti investicijų saugumą ir riziką darbas ne iš lengvųjų.

REKLAMA
REKLAMA

Pastarųjų metų duomenys aukso rinkoje rodo, jog daugelis tikisi išvengti nuvertėjimo investuodami į šį brangųjį metalą, rašo „Business Insider“.

REKLAMA

Dėl išaugusio susidomėjimo aukso kaina nesiliauja skinti naujų istorinių rekordų, tuo pat metu išrankaus skonio investuotojai tikisi apsaugoti savo pinigus pirkdami kolekcinį viskį bei meno vertybes.

Investicijų, kurios gali apsaugoti jūsų pinigus nuo infliacijos ar net suteikti progą užsidirbti, egzistuoja ne viena ir ne dvi.

Ginklai

Ginklai ir amunicija gali tapti puikia vertės kaupimo priemone. Ammo.net duomenimis „Remington“ .223 kalibro šoviniai nuo 1999 metų iki 2011 metų pabrango 224 proc. ir sparčiai pralenkė infliaciją.

REKLAMA
REKLAMA

JAV ginklų kainų šuolis buvo užfiksuotas vos tik Barackas Obama tapo JAV prezidentu, nes tuo metu buvo laukiama ginklų kontrolės sugriežtinimo.

„The Wall Street Journal“ pažymi, kad analogiško brangimo reikia tikėtis jeigu B. Obama bus perrinktas antrai kadencijai.

Kanados obligacijos

„Financial Post“ teigimu, 2012 metų gegužę užsienio investicijos į Kanados vyriausybės obligacijas pasiekė rekordinį 16,7 mlrd. JAV dolerių lygį.

Kanados vyriausybės obligacijoms reitingų agentūros suteikė aukščiausią pasitikėjimo laipsnį, todėl centriniai bankai, ieškantys saugių aktyvų, mielai finansuoja šios valstybės skolą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žemės ūkio paskirties žemė

Žemė visada yra patraukli dėl dviejų priežasčių: ribotos pasiūlos ir nuolatinės paklausos.

„Bonnefield Financial“ prezidento Simono Blacko teigimu, siekiant apsisaugoti nuo infliacijos investicija į žemę yra saugesnė nei investicija į auksą, nes žemės ūkio produktu paklausa ateityje tik augs.

Japonijos jena

„The Wall Street Journal“ teigimu, pasaulio centriniai bankai savo užsienio rezervus laikomus jenomis per pastaruosius keturis metus padidino 22 proc.

Pastaruoju metu Japonijos jena brango labiau nei prognozuota. Itin pakilo jos kursas JAV dolerio atžvilgiu. Rinkos jau laukia kuomet Japonija įsikiš į valiutų rinką ir susilpnins jos kursą.

REKLAMA

Laikrodžiai

Daugelis laikrodžių yra neverti investicijų, tačiau išskirtiniai ir reti tokių gamintojų kaip „Patek Philipe“ modeliai gali tapti puikia vertės kaupimo priemone.

Ekonominio sunkmečio metu visada išauga investicijos į išskirtines antikvarines vertybes, tame tarpe ir senovinius kolekcinius laikrodžius.

Priešingai nei kitų gėrybių rinkoje vos tik parduotas retas laikrodis padidina jo paklausą ir automatiškai pakelia būsimą kainą.

Mediena

Iš pirmo žvilgsnio medienos kainos turėtų būti itin priklausomos nuo būsto rinkos, tačiau istoriniai duomenys rodo, kad pasaulinė medienos kaina žengia koja kojon su infliacija.

REKLAMA

Pašto ženklai

Pašto ženklai vertės kaupimo atžvilgiu yra viena stabiliausių investicijų. Retas pašto ženklas sulig kiekvienais metais brangsta taip pat kaip ir kolekcinis automobilis ar retas komiksų knygutės egzempliorius.

Skandinavijos šalių Obligacijos

Švedijos, Danijos ir Norvegijos vyriausybių obligacijų palūkanų normos susitraukė, nes investuotojai baimindamiesi euro zonos šalių bankrotų nukreipia investicijas į šiaurę.

Daugelio ekspertų manymu šiuo metu Švedija, Norvegija ir Danija tapo saugiausiu investuotojų užutėkiu visoje Europoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Meno kūriniai

„Mei Moses“ indeksas, kuris atspindi meno kūrinių kainų pokyčius per pastarąjį dešimtmetį augo šešis kartus sparčiau nei „S&P 500“.

2009 metais „Sotheby's“ akcija kainavo vos 6,47 JAV dolerio. Šiandien jos vertė siekia 30,58 JAV dolerio.

Deimantai

„Novel Asset Management“ vadovas Alanas Landau sako, kad nors deimantai ir nepasižymi tokiu likvidumu kaip auksas, tačiau jų kainų svyravimo galimybė yra mažesnė.

Alkoholiniai gėrimai

Actekai vietoje tradicinės valiutos naudojo kakavos pupeles. Lygiai taip pat pirmieji Amerikos kolonistai, kurie buvo bene daugiausiai alkoholio suvartojantys pasaulio gyventojai, tarpusavio atsiskaitymuose nevengė naudoti alkohoio.

REKLAMA

Šiandien kokybiški vynai gali tapti puikia investicija. „Wine Investment Fund“ valdytojas Peteris Luzeris tikisi, kad šiemet jo fondo pelningumas sieks nuo 12,5 iki 14 proc.

Japonijos obligacijos

Anot „The Wall Street Journal“, užsienio investuotojams tenkanti Japonijos valstybės skolos dalis yra didžiausia nuo pat 1979 metų.

Investuotojai vis dar tiki, kad Japonijos vyriausybės obligacijos yra patikima investicija, nors šios valstybės skola yra rekordinė.

Monetos

Senovinių monetų skaičius yra ribotas, o turtingų investuotojų kiekis nuolatos auga, tad nieko nuostabaus, kad jų vertė kyla. Aukso, sidabro ar kitų žaliavų kiekis rinkoje nuolat kinta, tuo tarpu senovinių monetų kiekis beveik visada yra pastovus, todėl ši investicija neturėtų nuvertėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų