• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Spalio 11-13 dienomis keturi Baltarusijos kariuomenės ginkluotės kontrolės agentūros inspektoriai lankysis Lietuvos kariuomenės Mechanizuotojoje pėstininkų brigadoje „Geležinis Vilkas“ ir susipažins su Lietuvos kariuomenės reorganizacija, pokyčiais kariuomenės struktūroje

REKLAMA
REKLAMA

Baltarusijos ginkluotės inspektoriai į Lietuvą atvyksta vertinamojo vizito, kuris vyks pagal Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos 2011 m. atnaujintą Vienos dokumentą. Šis vizitas vyks ir pagal papildomas Lietuvos ir Baltarusijos vykdomas pasitikėjimą ir saugumą stiprinančias priemones.

REKLAMA

Vienos dokumentas įpareigoja valstybes kasmet pateikti informaciją apie savo karines pajėgas, gynybos pajėgumų vystymo planus ir karinį biudžetą, iš anksto informuoti apie planuojamą karinę veiklą.

Valstybės taip pat įsipareigoja priimti savo teritorijoje nustatytą kiekį kitų šalių karinių ekspertų inspekcijų ir vizitų.

Šiais metais tai bus antras Baltarusijos kariškių apsilankymas Lietuvos kariuomenės padaliniuose. Birželį grupė Baltarusijos ginkluotės inspektorių lankėsi Kairių poligone, Klaipėdos rajone, kur vyko tarptautinės karinės jūrų pratybos BALTOPS 2012, taip pat Mechanizuotojoje pėstininkų brigadoje „Geležinis Vilkas“ Rukloje, Jonavos rajone ir Lietuvos karinių oro pajėgų Aviacijos bazėje Šiauliuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų