• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos elektros skirstomųjų tinklų operatoriaus LESTO duomenimis, spalio 9 d., 7 val. ryte, elektros energijos tiekimą visoje Lietuvoje liko atstatyti 7000 vartotojų. Elektros energijos tiekimas buvo sutrikęs 2700 Utenos regiono vartotojų, 2000 Panevėžio regiono vartotojų. Daugiausia vartotojų, kuriems elektros energijos tiekimas dar neatnaujintas, yra Kėdainių, Utenos, Ignalinos, Zarasų, Anykščių, Tauragės, Kauno ir Raseinių rajonų nuošalesnėse vietovėse. LESTO kviečia klientus telefonu 1802 atnaujinti savo kontaktinius duomenis, kad prireikus bendrovė galėtų su jais susisiekti.

REKLAMA
REKLAMA

Spalio 6 d. praūžusios vėtros metu elektros energijos tiekimas buvo nutrauktas vienu metu beveik du kartus didesniam vartotojų skaičiui, lyginant su 2005 m. sausį praūžusiu uraganu „Ervinas“. Kai kuriose vietovėse buvo nugriautos ištisos elektros oro linijos, keliai užversti nulaužtais medžiais ir jų šakomis. Dėl šios priežasties bendrovėje tą pačią dieną buvo paskelbta ekstremali situacija. Gedimų šalinimo darbus apsunkina šlapiame dirvožemyje klimpstanti technika, prastas privažiavimas, užvirtusių ant elektros linijų medžių skaičius.

Šiandien skirstomųjų tinklų atstatymo darbus tęsia apie 300 elektrikų brigadų, žemos įtampos tinkluose liko pašalinti apie 1700 gedimų, daugiausia miškingose vietovėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų